Aki bombával fenyeget iskolásokat, azt egy életre lesittelhetik. Az e-mailes fenyegetőt továbbra is keresik

2023. december 8. - 11:08 | Belföld

A rendőrség továbbra is keresi az elkövetőt, aki e-mailen keresztül több Pozsony megyei iskolát is azzal fenyegetett meg, hogy december 6-án robbantani fog.

Aki bombával fenyeget iskolásokat, azt egy életre lesittelhetik. Az e-mailes fenyegetőt továbbra is keresik
Forrás: Tvnoviny.sk

A belügyminisztérium mindeközben pontosabban fogalmazott, mint csütörtökön, amikor csak azt közölték, több éves szabadságvesztéssel sújthatják a fenyegetőt.

A rendőrség kedd óta vizsgálja a bombafenyegetéseket, amiket több iskolának címeztek Pozsony megyében. Szerdán rendőrök vezettek el egy fiút egy iskolából Cseklészen (Bernolákovo). A 18 éves diák állítólag azzal hencegett osztálytársainak, hogy összerakott két bombát, amiket a szekrényében rejtett el. Később a Markíza közölte, hogy azt is mondta, félreértés történt, mert ő semmilyen e-mailt nem küldött.

Kedden mindenesetre igazgatói szabadnapot kaptak a Pozsony-Ligetfalun lévő Albert Einstein Gimnázium diákjai, miután az iskola egy fenyegető e-mailt kapott, amiben egy ismeretlen személy 10 millió eurót követelt kriptovalutában. Közölte: ha nem teljesítik követelését, szerdán annyi emberrel fog végezni, amennyivel csak bír. Állítása szerint több gépfegyverrel is rendelkezik, valamint az iskolában már elhelyezett egy bombát, amit bármikor felrobbanthat. Mint később kiderült, más iskolák, egy pozsonyi és egy szenci, is kaptak fenyegető üzenetet. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) terrortámadás bűncselekményének ügyében indított eljárást.

A TV Noviny szerint a fenyegető üzenetekben egy Instagram-profil linkjét is csatolták. A feladó azt írta, hogy itt tudnak vele kapcsolatba lépni. A 8884zack nevű profilon június óta halott állatok fotói jelennek meg, ami az állatvédők figyelmét is felkeltette. Hónapokon keresztül próbálták kideríteni, hogy ki a profil tulajdonosa. Először azt hitték, hogy egy londoni személyről lehet szó, de aztán olyan fotókat kezdett megosztani, amelyeken szlovákiai állatkereskedések logói láthatók. Az állatvédőknek néhányszor sikerült kapcsolatba lépniük a profil tulajdonosával, aki angolul kommunikált velük.

Kapcsolódó cikkünk:

Két éve Molotov-koktélokkal akarták felgyújtani, most fémtüskékkel szórakozott valaki a dunaszerdahelyi szakközépnél!

(Tvnoviny.sk)