Aki a Dunaszerdahelyi járásba készül a jövő héten, új tesztelési igazolásra lesz szüksége

2020. november 4. - 15:02 | Belföld

Azok számára, akik a jövő héten a mostani ún. vörös zónákba készülnek vagy ott élnek, szükségük lesz az országos antigén-tesztelés második körében szerzett, negatív tesztet igazoló tanúsítványra - ezt szerdai sajtótájékoztatóján közölte Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök.

Aki a Dunaszerdahelyi járásba készül a jövő héten, új tesztelési igazolásra lesz szüksége
Illusztráció (Fotó: TASR)

Mondott egy példát is, tehát aki Pozsonyból a Dunaszerdahelyi járásba készül a jövő héten, annak szüksége lesz a legutóbbi tesztelésen kiadotthoz hasonló tanúsítványra, amit az országos antigén-tesztelés második fordulója során, vagy PCR-tesztelés útján szerzett.

Elárulta azt is, hogy mivel minden járásban nem áll majd rendelkezésre mobil tesztelő állomás, így a tesztelést végző járásokba készülőknek a hétvégén is el kell menniük a sajátjukból valamely vörös régióba.

Elismerte, hogy azokon a településeken, amelyek a vörös járások határain fekszenek, a hétvégén valószínűleg nagyobb lesz a nyomás, éppen ezért megkérte Jaroslav Naď védelmi minisztert, hogy ezzel számoljanak, és ott kellő mennyiségben biztosítsák a teszteléshez szükséges kapacitást és eszközöket olyan személyek számára, akik a szomszédos járásokból érkeznek.

Mint mondta, nem szeretné megakadályozni az emberek számára az önkéntes tesztelést, ha ezekbe a járásokba készülnek a következő héten. Közölte azt is, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tesztelésből ezúttal kimaradó járások központjaiban igyekeznek mielőbb mobil tesztelőállomásokat kialakítani azok számára, akik a piros jelzésűekbe készülnek.

Tart ugyanakkor attól is, hogy az ingyenes tesztelési lehetőséget ebben a 25 járásban, illetve Pozsonyban és Kassán is sokan készülnek majd kihasználni, emiatt arra kéri az egészségügyi minisztert, kellő mennyiségű személyzetet biztosítsanak ezekre a helyekre.

(TASR)