Aki letétbe helyez 50 ezer eurót, megveheti a komáromi Poliklinikát

2019. október 8. - 17:33 | Régió

A komáromi városháza eladásra kínálja az egykori Poliklinika épületét. A 19. század végén felhúzott történelmi épület a városközpontban, a Klapka téren található.

Aki  letétbe helyez 50 ezer eurót, megveheti a komáromi Poliklinikát
Illusztráció (wikipédia)

A város már a honlapján is közzétette a nyilvános kereskedelmi versenytárgyalás kiírásáról szóló információt. Az érdeklődők október végéig pályázhatnak.

A jelentkezés feltétele pénzügyi biztosíték letétbe helyezése, 50 000 euró értékben. „A legmegfelelőbb ajánlat kiválasztásánál a vételár mellett az lesz a döntő szempont, hogy mire és milyen módon akarják használni az épületet” – tájékoztatott a városháza. A feltételek között szerepel az is, hogy a poliklinika tulajdonjogának megszerzését követő másfél éven belül meg kell kezdeni a felújítási munkálatokat.

Az eladásra kínált épület egykor takarékpénztárként, később rendelőintézetként működött. Egy ideig a Nyitra Megyei Önkormányzat (Nitriansky samosprávny kraj) tulajdonában volt, 2011-ben került vissza a városhoz. Az önkormányzat fürdőházzá, illetve rehabilitációs központtá akarta átalakítani az épületet, amely a termálfürdővel együtt egy közös fürdőkomplexumot alkotott volna. A terveket végül nem valósították meg.

TASR

Címkék: Komárom, poliklinika