"Aki nem ugrál, az nem szlovák!" Így fickándoztak örömükben a végtaghiányos hokisok, mert kijutottak a paralimpiára (VIDEÓ)

2021. december 2. - 14:22 | Sport

Először jutott ki a téli paralimpiai játékokra a szlovák parahoki-válogatott, és megváltották a jegyüket a 2022-ben Pekingben szervezett rangos sporteseményre. Ehhez az kellett, hogy legyőzzék a házigazda német válogatottat, ami 2:4-re sikerült is. Ami ezután történt az öltözőben, azt inkább látni kell.

"Aki nem ugrál, az nem szlovák!" Így fickándoztak örömükben a végtaghiányos hokisok, mert kijutottak a paralimpiára (VIDEÓ)
Fotó: paralympic.sk

Minden arra vall, hogy a szlovák mozgáskorlátozott jégkorongozóknak nem hiányzik a humorérzékük, hiszen miután elverték a német ellenfelüket, nagy vigadalmat csaptak az öltözőteremben. "Aki nem ugrál, az nem szlovák!" - skandálták a nyertes csapat tagjai, és szemmel láthatólag nemigen törődtek azzal, hogy a győzelmi kurjongatásba burkolt felhívásnak csupán a maguk módján tudnak eleget tenni.

Volt, aki egy lábon állva szökdécselt az örömében, de olyan is, akit a mámor annyira elragadott, hogy a tolószékéből majdnem kiugrott.

A Szlovákiában mindössze 12 éve létrehozott parahoki szlovák válogatottjának a siker érdekében le kellett gyűrniük Norvégiát és Japánt is, ami nagy szó, mert ezeknek a csapatoknak korábban már sikerült kijutniuk a paralimpiára.

Közben a Kínából indult új koronavírus legújabb változata, az omikron már megérkezett Hongkongba. "A téli olimpiát megrendezzük, de nagy kihívást jelent a pandémia" – közölte a külügy egyik szóvivője Pekingben. A szervezők szigorú koronavírus-protokollal készülnek a február 4. és 20. között sorra kerülő olimpiára, ennek része, hogy a sportolók csak a kijelölt buborékban tartózkodhatnak, külföldi szurkolók pedig nem érkezhetnek a játékokra.

(para)