Akkora a hőség, hogy sorban dőlnek ki az emberek

2020. augusztus 10. - 14:06 | Belföld

Száznál is többen lettek rosszul a hétvégi kánikulában, a mentősöknek volt mit csinálniuk.

Akkora a hőség, hogy sorban dőlnek ki az emberek
Illusztráció

Szombaton összesen 87 esetben riasztották a mentőket a kibírhatatlan meleg okozta rosszullét miatt. A Zsolnai kerületben tényleg szokatlan lehet ez a nagy forróság, ott vagy húszan jelezték az egészségügyi szakembereknek, baj van. A Nagyszombati kerületben viszont csak hárman jelezték, segítségre van szükségük.

Vasárnap az egész ország területén 65 alkalommal csörögtek a telefonok a mentőállomásokon, és a hét utolsó napján a fővároshoz tartozó kerületben lakók érezték magukat kellemetlenül, 13-an kértek segítséget a szakemberektől. A Nagyszombati megyében tízen, a Nyitrai kerületben pedig csupán négyen panaszkodtak rosszullétre.

A szakik ilyen kánikulában mindig elmondják a nagy összefüggéseket, hogy például a magas hőmérséklet veszélyt jelenthet az egészségre, és ilyenkor inkább lenge nyári ruhát hordjunk, valamint tartsuk be a folyadékpótlás szabályait, döntsünk le a garatunkon vagy 3 liternyi ivóvizet. A legkisebbeket hűtsük le napjában néhányszor, az idősebbeknek azt tanácsolják, hogy napközben húzódjanak hűvösebb helyre és csupán reggel vagy este merészkedjenek ki a szabadba.

TASR

Címkék: kánikula, rosszullét