Akkora a vírusfrász, hogy ma minden tévécsatornán Matovič és Čaputová szól hozzánk

2020. szeptember 28. - 14:17 | Belföld

Mivel az országban egyre csak növekszik a koronavírusos fertőzöttek száma, Igor Matovič miniszterelnök hétfőn este ellátogat a két legnézettebb hazai kereskedelmi televízióba, a Markízába és a Joj TV-be. Az államfőnek a közszolgálati csatorna "jutott", Zuzana Čaputová az RTVS-en keresztül szólítja meg a lakosokat.

 

Akkora a vírusfrász, hogy ma minden tévécsatornán Matovič és Čaputová szól hozzánk
Fotó: tasr

A Markíza a honlapján tájékoztat, hogy a miniszterelnök rendkívüli beszédet mond az esti híradóban, ami 19 órakor kezdődik. "A kormányfő tájékoztatni fog minket a koronavírus-járvány leküzdésére hozott intézkedésekről" - közölte a televízió.

A Joj TV a közösségi oldalán jelezte, hogy a miniszterelnök 20: 35-kor szerepel a hétfői híradó különkiadásában, ahol a műsorvezető Matovičsal beszélget a világjárvány második hullámáról, a járvány egészségügyi és gazdaságra gyakorolt ​​hatásairól, az óvintézkedésekről, különös tekintettel a fertőzöttek növekvő számára.

Zuzana Čaputová államfő szintén hétfőn este mond beszédet a Szlovák Rádióban és Televízióban (RTVS). „Az elnök asszony a romló járványügyi helyzettel összefüggésben kért rendkívüli felszólalási lehetőséget a közszolgálati televízióban” – tájékoztatott Martin Strižinec, az államfő szóvivője. „Az államfő beszédét az egyes adón fogjuk sugározni az STV1 esti híradója után” – erősítette meg a TASR hírügynökségnek Andrea Pivarčiová, az RTVS szóvivője. Ennek a szereplésnek az időpontja tehát 19:45.

(cas/tasr)