Aknára futott egy busz, többen meghaltak

2019. szeptember 4. - 08:43 | Külföld

Aknára futott egy személyszállító busz kedden a Mali központi részén fekvő, forrongó Mopti régióban, legalább nyolcan életüket vesztették a robbanásban - közölte az busztársaság.

A hatvan utast szállító jármű feltehetőleg egy házi készítésű robbanószerkezetre futhatott rá Douentza térségben, ahol etnikai alapon szerveződött milíciák gyakran követnek el vérengzéseket a rivális népcsoportokhoz tartozó civilek ellen, de radikális iszlamisták is aktívak a régióban.

"A robbanásban többen meghaltak és még többen megsebesültek. A halálos áldozatok - hangsúlyozottan előzetes - száma nyolc" - közölte Mohamed Diakite, a buszt üzemeltető SONEF társaság igazgatója.

A mali közbiztonsági minisztérium egyelőre nem reagált megkeresésekre, hogy melyik csoport állhat a támadás hátterében.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és a vele szövetséges fegyveres csoportok igyekeznek felszítani és kihasználni az etnikai feszültségeket Maliban, Nigerben és Burkina Fasóban. Maliban 2013-ban a francia hadsereg avatkozott be, hogy megakadályozza a szélsőségesek térhódítását. A fegyveres milíciák azóta újraszervezték magukat, és ismét egyre nagyobb a befolyásuk Mali középső és északi részén.


MTI

Címkék: akna, autóbusz, Mali