AKO: A saját pártja szavazóinak is elegük van Matovičból

2022. június 17. - 08:26 | Belföld

A szlovák állampolgárok 82 százaléka negatívan tekint Igor Matovič pénzügyminiszterre, az OĽaNO elnökére az AKO közvélemény-kutató ügynökség legfrissebb felmérése szerint, amelyet a TV Joj Na hrane című műsorának készített.

AKO: A saját pártja szavazóinak is elegük van Matovičból

A pénzügyminisztert a válaszadók 10,6 százaléka értékelte pozitívan, 2,4 százalék nem akart, 5 százalék pedig nem tudott választ adni.

Már a saját pártjának választói körében sem arat sikert a korábbi miniszterelnök. Az OĽaNO szavazóinak 55 százaléka értékeli pozitívan, 44 százaléka viszont egyenesen negatívan. A Sme rodina választónak 26 százaléka díjazza Matovič munkáját, az SaS választóinak viszont már csak az öt százaléka tekint rá pozitívan.

A legtöbben a Republika szavazói (97 százalék) néznek rá rossz szemmel. A Hlas-SD szavazóinak 94, a Smer-SD választóinak pedig 93 százaléka értékeli negatívan.

A nagyszombati származású Matovičnak továbbra is Nagyszombat megyében van a legtöbb híve (16 százalék), majd következik Kassa és Nyitra megye (12-12 százalék).

Matovičcsal nagyobb arányban szimpatizálnak a férfiak (12 százalék), mint a nők (10 százalék), de a férfiak 83 százaléka negatívan értékeli.


Forrás: noviny.sk

(noviny.sk)