Al di Meolával koncertezik Budapesten Szarka Tamás, a Ghymes frontembere

2016. október 10. - 20:34 | Kultúra

Al di Meola világhírű gitárművész Szarka Tamással, a Ghymes együttes frontemberével ad közös koncertet október 22-én a Budapesti Kongresszusi Központban.

Al di Meolával koncertezik Budapesten Szarka Tamás, a Ghymes frontembere
Al Di Meola (Fotó: AP/TASR)

"A koncert a kedden megjelenő, Az ég szerelmére című legújabb szerzői albumom ősbemutatója is lesz egyben, amelynek dalait először hallhatja majd a közönség" - mondta el Szarka Tamás, zeneszerző, előadó- és gitárművész az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Kiemelte: a koncerten vendége lesz Tokody Ilona operaénekes, a Budapesti Ifjúsági Kórus, valamint a világhírű, Grammy-díjas gitáros, Al di Meola is, akivel több számot is közösen adnak majd elő.

"A koncert gerincét együtt játsszuk, valamint Al di Meola saját triójával is megnyilvánul az est során" - fűzte hozzá.

Szarka Tamás elmondta, hogy Al di Meola hallotta az egyik szerzeményét, így vették fel egymással a kapcsolatot, majd vállalta el a közös fellépést. Együtt próbálni a koncert előtti napokban tudnak majd, addig a világhírű gitáros kottákból ismerkedik Szarka Tamás szerzeményeivel.

Az új lemez dalai mellett a koncerten elhangzanak Szarka Tamás korábbi darabjai is, amelyeket színpadon még sosem játszott el maga a szerző.

(MTI/para)