Al-Shabaab szélsőségesek támadtak egy hotelre, sok a halott

2016. június 1. - 19:51 | Külföld

Legalább tízen életüket vesztették szerdán a szomáliai főváros, Mogadishu Ambassador Hotel nevű szállodája elleni támadásban, amelynek elkövetőjeként az al-Shabaab terrorszervezet jelentkezett - közölte a kelet-afrikai ország rendőrsége.

Az első információk szerint tízen vesztették életüket és több mint egy tucatnyian megsebesültek - közölték a hatóságok, hozzáfűzve, hogy az áldozatok javarészt járókelők és járművek utasai.

"Az áldozatok száma biztosan növekedni fog. Feltételezzük, hogy fegyveresek vannak a szállodában, mivel nem látjuk, hogy a vendégek elhagynák az épületet" - tették hozzá.

A város központjában álló szállodát rendszerint kormányzati tisztviselők és üzletemberek látogatják.

A hatóságok és szemtanúk szerint az épületből tűzharc és robbanások zaját lehetett hallani, illetve füstfelhőt lehetett látni az épület felett. A hotel Mogadishu belvárosában van, közel a kormányzati negyedhez.

A fegyveresek közvetlenül azután rohanták meg a szálloda épületét, hogy egy öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megrakott gépkocsijával nekihajtott a hotel bejáratának - közölte a rendőrség.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló al-Shabaab rövid időn belül magára vállalta a támadás elkövetését. "Gépkocsiba rejtett pokolgéppel támadtuk meg a hotelt, és bejutottunk. Részleteket később közlünk" - közölte Sejk Abdiaszisz Abu Muszab, a terrorszervezet katonai műveletekért felelős szóvivője.

MTI/para