Alakul a hármas koalíció? Kiska már Čaputová egykori pártjával egyeztet

2019. június 24. - 15:55 | Belföld

Együtt kell tudni működniük a politikai értékeket tekintve egymáshoz közel álló pártoknak ahhoz, hogy az ország előtt álló problémákat meg lehessen oldani - ebben állapodtak meg a Progresívne Slovensko (PS) és a Spolu nevezetű pártok vezetői, Michal Truban, illetve Miroslav Beblavý Andrej Kiskával, a Za ľudí elnevezésű tömörülés vezetőjével megejtett találkozójukon.

Alakul a hármas koalíció? Kiska már Čaputová egykori pártjával egyeztet
Facebook (Andrej Kiska – Za ľudí)

"Egyetértettünk abban, mik a legégetőbb gondok, illetve hogy Szlovákia milyen kihívások előtt áll. Szükség van arra, hogy az értékrendbelileg egymáshoz közel álló pártok együttműködjenek" - jegyezte meg a volt államfő.

Truban és Beblavý hozzátették, hogy folytatják a választások előtti együttműködésüket. A következő lépésünk az lesz, hogy átnézzük a három párt legfontosabb programpontjait. - véli Truban.

Beblavý már a múlt héten jelezte, hogy a PS és a Spolu találkozni fog Kiskával, mert érdekeltek abban, hogy az exállamfő csatlakozzon hozzájuk az új pártjával, a Za ľudí elnevezésű tömörüléssel. A Spolu első embere hozzátette, készek tárgyalni más demokratikus párttal is.

TASR