Alapiskolában járt a belügyminiszter, mielőtt kiderült, hogy pozitív lett a PCR-tesztje, karanténba került az egész osztály

2022. február 3. - 11:44 | Belföld

Mikulec a látogatás után tudta meg, hogy pozitív lett a PCR-tesztje, holott az antigénteszt negatív eredményt mutatott közvetlenül azelőtt, hogy az iskolába indult volna.

Alapiskolában járt a belügyminiszter, mielőtt kiderült, hogy pozitív lett a PCR-tesztje, karanténba került az egész osztály
Fotók: Roman Mikulec - Facebook

Egy oktatósorozat projektjét mutatta be kedden Roman Mikulec belügyminiszter és Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter a pozsonyi, Vrútocká utcai alapiskolában, a látogatás után azonban kiderült, hogy pozitív lett a belügyminiszter PCR-tesztje.

Mikulec közölte, mielőtt az alapiskolába látogatott volna, antigéntesztet csináltatott, ami negatív lett. A látogatás után PCR-tesztre is elment, mert mert szolgálati útra készült Franciaországba. Ennek eredményét kedden este kapta meg, és ekkor derült csak ki, hogy a PCR-teszt – az antigénnel ellentétben – kimutatta a fertőzést.

A történtek miatt karanténba került a 4.B osztály. Bár mindannyian betartották a higiéniai előírásokat, reszpirátort viseltek, a belügyminiszter néhány kisdiákkal kezet fogott.


(parameter)