Alávaló módszerekre figyelmeztet az egészségbiztosítás kapcsán az egészségügyi miniszter

2023. augusztus 4. - 19:59 | Belföld

Michal Palkovič egészségügyi miniszter az egészségbiztosítási átjelentkezéssel kapcsolatos tisztességtelen módszerekre hívta fel a figyelmet, szerinte ez leginkább az állami Általános Egészségbiztosító (VšZP) ügyfeleit fenyegeti.

Alávaló módszerekre figyelmeztet az egészségbiztosítás kapcsán az egészségügyi miniszter
Fotó: TASR

„Ez olyan változásokkal kapcsolatos, amelyeket egyesek eltorzítva tálalnak, sőt félretájékoztatásra használnak fel, visszaélve a helyzettel. Ilyen például az az állítás, hogy az Általános Egészségbiztosítónak nincs szerződése egyes orvosokkal vagy egészségügyi intézményekkel, hogy csőd előtt áll, mert nincs vezetése, és hasonló praktikák”

– mondta a miniszter.

Palkovič hozzátette, a minisztérium foglalkozik az Általános Egészségbiztosító helyzetével, és minden egyes lépése a helyzet stabilizálását és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés javítását célozza. Azt is leszögezte, a biztosító teljesít minden vele szembeni követelést az orvosok részéről, és ez a jövőben is így lesz.

Emlékeztetett, hogy a biztosítóváltás megfelelő módja a fiók felkeresése, a telefonos ügyintézés a biztosító hivatalos telefonszámain, illetve elektronikus úton, az egészségbiztosító honlapján.

„Szeretnék figyelmeztetni a biztosítóváltás nem legális módjára különféle más honlapokon keresztül”

– jegyezte meg a miniszter.

TASR