Áldását adta a legerősebb párt arra, ki őrizheti az állami kasszát

2019. április 30. - 18:22 | Belföld

A Smer-SD kormánypárt elnöksége kedden jóváhagyta Ladislav Kamenický parlamenti képviselő és a pénzügyi bizottság elnöke jelölését a pénzügyminiszteri posztra. Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő szerint Kamenický már a jövő hét folyamán elfoglalhatja a helyét a tárca élén, miután Andrej Kiska államfő kinevezte őt.

Áldását adta a legerősebb párt arra, ki őrizheti az állami kasszát
Ladislav Kamenický (Fotó: TASR)

„Kažimír úr utódját nehéz volt megtalálni, de én nagyon elégedett vagyok Laco Kamenický jelölésével” – nyilatkozta még az elnökségi döntés bejelentése előtt a kormányfő, utalva rá, hogy Kamenický jelölése a posztra az ő ötlete volt. A jelöltet az elnökség minden tagja támogatta. A képviselő köszönetet mondott a kinyilvánított bizalomért. A tervezett lépésekről csak a kinevezése után fog nyilatkozni.

A pénzügyminiszteri pozíció azután ürült meg, hogy Andrej Kiska államfő elfogadta Peter Kažimír lemondását. A tárcát ideiglenesen a miniszterelnök vezeti. Kažimír június 1-től a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) igazgatója. Jozef Makúch helyét veszi át, aki idő előtt távozott hivatalából. Hivatalos megbízatási ideje 2021-ben járt volna le.

TASR