Alena Zsuzsová ügyvédje szerint győzött az igazság, a jog és a józan ész

2020. szeptember 3. - 20:50 | Belföld

A Kuciak-gyilkosság tárgyalásán született felmentő ítélet után Alena Zsuzsovát azonnal átszállították a lipótvári (Leopoldov) börtönből a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyitrai irodájába. Ügyvédje, Štefan Neszméry szerint arról döntenek, hogy vizsgálati fogságba helyezik-e más bűncselekményekkel kapcsolatban.

Alena Zsuzsová ügyvédje szerint győzött az igazság, a jog és a józan ész
TASR

Hozzátette, ő és a védence is számított erre. „Nincs ebben semmi meglepő, bevett dolog a büntetőeljárások során. Csak azt nem tudtuk, hogy milyen ügyről van szó. Kettő van, az egyik a Basternák-gyilkosság, a másik az ügyészek meggyilkolásának előkészítése. Az egyikben biztosan megszületik a vizsgálati fogságba vételről szóló javaslat. Meglátjuk, hogyan dönt az éppen szolgálatban levő bíró” - mondta Neszméry.

A Kuciak-ügyben született felmentő ítéletről azt mondta, győzött az igazság.

„Reggel azt mondtam, az egyik fél fellebbezni fog. Szerencsére nem mi vagyunk azok. Az ítéletről csak annyit mondhatok, hogy győzött az igazság, a jog és a józan ész. Mi elejétől fogva azt állítottuk, hogy a védencem nem vett részt ebben az ügyben, ezt elejétől fogva kizártuk. Rámutattunk azokra az ellentmondásokra, amelyeket a szenátus elnöke is említett, valamint az in dubio pro reo elvére. Nem akarom azt mondani, hogy elégedettek vagyunk, de bizonyos mértékig figyelembe vették az észrevételeinket és a zárszóban elhangzottakat”

- szögezte le Neszméry.

Szerinte egyetlen bizonyíték volt Alena Zsuzsová ellen, csakis Andruskó Zoltán vallomása. „A vallomásaiban pedig ellentmondások voltak. Mi elejétől fogva azt mondtuk, hogy aszerint tesz vallomást, ahogy a helyzet alakul, hogy például nézi a televíziót és ez alapján egészíti ki a vallomásait, és ma a bírónő is rámutatott ezekre az ellentmondásokra, melyeket nem tisztáztak” - tette hozzá Neszméry.

TASR