Alföldi megmutatta, hova temette el ifj. Dora áldozatait - A NAKA újra holttestek után kutat Alsóhatáron

2021. december 8. - 16:50 | Régió

Maffiagyilkosságok során eltüntetett holttestek után kutat a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Alsóhatáron (Galántai járás).

Alföldi megmutatta, hova temette el ifj. Dora áldozatait - A NAKA újra holttestek után kutat Alsóhatáron
Balra munkagépek kutatnak holttestek után a NAKA felügyelete alatt Alsóhatáron. Jobbra: Alföldi László, az alsóhatári maffiaper vádlottja. A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Paraméter)

Az alsóhatári maffiaper másod- és harmadrendű vádlottját, ifj. Dora Ferencet és Alföldi Lászlót más vádpontok mellett három gyilkosság megrendelésével, illetve elkövetésével vádolják.

Az eljárás hétfői tárgyalásán, a Specializált Büntetőbíróság szenátusa előtt ifj. Dora beismerte, hogy részt vett a gyilkosságok közvetítésében, Alföldi László pedig bevallotta, hogy ő követte el a bűncselekményeket.

Két áldozat holttestét ezidáig nem sikerült megtalálni. Alföldi hétfőn arról beszélt, hogy a strómanokat Dora Ferenc alsóhatári polgármester telkén gyilkolta meg és ásta el 2012-ben és 2013-ban, majd a holttesteket később áthelyezte egy másik helyre. Hozzátette: hajlandó megmutatni a nyomozóhatóságnak, hova ásta át a halottakat.

Munkagépek és egy civilruhás rendőrnyomozó Alsóhatáron 2021. december 8-án (Fotók: Paraméter)

A rendőrök már ásnak

Szerdán ottjártunkkor Alsóhatáron, a Fekete-víz közelében két munkagép kutatott holttestek után a NAKA nyomozójának felügyelete alatt. Így arra lehet következtetni, hogy Alföldi már fel is világosította a rendőröket arról, hol kell keresni az áldozatok maradványait.

Egy jelentős területet viszonylag nagy mélységben már átvizsgáltak, de információink szerint a helyszínen egyelőre nem találták meg a holttesteket.

Érdekesség, hogy a rendőrség már legalább kétszer, legutóbb két és fél éve is kutatott holttestek után a szóban forgó területen, ám akkor nem találtak semmit.

Az alsóhatári maffiaper csütörtökön a záróbeszédekkel folytatódik.

(parameter)