Alighogy megérkezett, máris odaszólt a Paris Saint-Germain játékosainak az új edző

2021. január 3. - 11:49 | Sport

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának új vezetőedzője, Mauricio Pochettino örül a lehetőségnek, de figyelmeztette a klub éljátékosait: meg kell mutatniuk, hogy megérdemlik a francia bajnok mezét.

Alighogy megérkezett, máris odaszólt a Paris Saint-Germain játékosainak az új edző
Mauricio Pochettino (Fotó: AP/SITA)

A Tottenham Hotspur korábbi mesterét szombaton nevezték ki. Az argentin szakember a német Thomas Tuchelt követi, akinek a Racing Strasbourg elleni siker után köszönték meg a munkáját, miután a címvédő PSG jelenleg csupán a harmadik a Ligue 1 tabelláján.

"Ez a klub mindig is a kiválóságról szólt, a futballistáknak ki kell érdemelniük, hogy a csapat mezét viselhessék." - fogalmazott a 48 éves Pochettino, aki 2001-től 2003-ig maga is erősítette a párizsiakat, csapatkapitány is volt.

"Úgy gondolom, hogy fantasztikus a keretünk és elérhetjük a klub és a játékosok céljait, mert a labdarúgókban nagy a versenyszellem és trófeákat akarnak nyerni" - tette hozzá az új tréner, aki 2022 júniusáig írt alá.

A dél-amerikai szakember azt mondta, első feladata az, hogy biztosítsa, hogy a klubnál mindenki összedolgozzon.

"A legfőbb cél az, hogy mindenki egy irányba húzzon, és mindennél jobban akarja a sikert. Szilárd alapokon nyugvó erős klub akarunk lenni." - mondta Pochettino, aki a szerdai, St. Etienne elleni idegenbeli bajnokin mutatkozhat be a kispadon.

(MTI)