Alistál közelében a sínekre dőltek fák, Medvénél a híd előtt vezetéket rántottak magukkal

2022. január 18. - 10:51 | Régió

Akadt dolguk a hivatásos és az önkéntes tűzoltóknak hétfőn késő délután, illetve este a viharos erejű szél okozta károk miatt.

Alistál közelében a sínekre dőltek fák, Medvénél a híd előtt vezetéket rántottak magukkal
Tűzoltósági felvételek - További fotókért kattints!

Lena Košťálovától, a kerületi tűzoltókapitányság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Dunaszerdahelyi járásban riasztották a hivatásos tűzoltókat a legtöbbször, összesen négyszer ma reggel hatig. Emellett bekapcsolódtak a viharkárok elhárításába az önkéntes tűzoltók Bősről, Kulcsodról, Csiliznyáradról, Szapró, Gombáról, a Galántai járásból pedig Vágáról és Jókáról.

Ami a konkrét eseteket illeti, Hodosi Tibor, a járási tűzoltók bevetési egységeinek parancsnoka tájékoztatott arról, hogy riasztotta egységeiket a Szlovák Vasutak, miután Alistán közelében a sínekre zuhantak fák, faágak. Hasonló volt a helyzet Bős és Nyékvárkony között az 507-es úton, illetve Bős és Csilizpatas között és ugyancsak a segítségükre volt szükség Medvénél, a határátkelőhöz vezető úton, ahol egy fa az útra dőlt, egy másik pedig eg vezetéket magával rántva döntött ki egy oszlopot is.

A rendőrség arról tájékoztatott a Facebookon, hogy Lég közelében a szél hétfőn délután felkapott és az útra hajított még egy trambulint is.

(parameter)