Alistál, Nagymagyar és Szap újra az AG Sport (VI.) Ligában

Csupán augusztusban rajtol el a pontvadászat a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség által irányított bajnokságokban, de a mezőny összetétele már ismert. A felnőtteknél továbbra is az AG Sport (VI.) Ligában és a VII. Ligában küzdenek a csapatok a pontokért.

Alistál, Nagymagyar és Szap újra az AG Sport (VI.) Ligában
Őry Tibor illusztrációs felvétele

Elsőként az AG Sport Liga összetételét vesszük górcső alá. A területi felsőházban a 2019/2020-as bajnoki évfolyamban továbbra is 16 együttes méri össze a tudását. Ami a változásokat illeti, a bajnokságot nyert somorjai STK-fakó az V. ligában folytatja, az viszont már tavaszelőn kiderült, hogy a mezőnyből kilépett Nagyudvarnok lesz a kieső.

A 2019/2020-as bajnoki idényben már nem szerepel az AG Sport Ligában a Hegyéte csapata, mely ezentúl egy emelettel lejjebb szerepel. A hegyéteiek ugyanis a VII. ligába jelentkeztek. Ismét megjelentek a palettán az V. ligától búcsúzni kényszerült nagymagyariak, meglepetésre a szap-csiliznyáradiak. A csilizköziek ugyanis a tabella 13. helyén zártak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában, ennek ellenére augusztustól a dunaszerdahelyi területi bajnokságban folytatják. Méghozzá két, A és B csapattal. Az A csapat (Szap) az AG Sport (VI.) ligában, a B csapat (Csiliznyárad) pedig a VII. ligában küzd a pontokért. A visszatérők között van a VII. liga legutóbbi idényének bajnoka, az Alistál.

Az AG Sport (VI.) liga mezőnyének összetétele:

Felbár

Gelle

Nagymagyar

Felsőpatony

Diósförgepatony

Szentmihályfa

Baka

Pozsonyeperjes

Ekecs-Apácaszakállas

Izsap

Nyékvárkony

Nagypaka

Szap-Csiliznyárad

Balony

Csallóközcsütörtök

Alistál

(ái)