Alkalmi ismerőse kiszállt az autóból rágyújtani, a dunaszerdahelyi járásbeli hölgy meg csak erre várt, és ellopta a kocsiját

2021. július 27. - 17:00 | Régió

Lopás bűntettével vádolják a Dunaszerdahelyi járásból származó 21 éves D. Máriát.

Alkalmi ismerőse kiszállt az autóból rágyújtani, a dunaszerdahelyi járásbeli hölgy meg csak erre várt, és ellopta a kocsiját
Facebook (Polícia SR)

A nő egy cigiszünetet tartó férfi autóját vitte el, miután egyedül maradt a kocsiban, és észrevette, hogy a slusszkulcs a gyújtáskapcsolóban fityeg. Úgy gondolta a hölgy, hogy ha már úgy is csak futólag ismeri a társát, akivel az interneten ismerkedett meg, akkor meg nincs sok minden, ami visszatarthatná egy kis kocsilopástól.

Az eset az elmúlt hónapokban Pozsonyban, egy ligetfalui parkolóban történt. A férfi az egyik parkolóban állt meg a gépkocsijával, a vádlott meg az autó hátsó ülésén ült. A kocsi tulajdonosa kiszállt csillapítani a nikotinéhségét, miközben a kulcsokat a gyújtásban hagyta. Ezt az alkalmat kihasználta a fiatal nő, aki átkászálódott a sofőrülésbe és belülről lezárta a járművet és elhajtott.

A zsaruknak később sikerült kinyomozni az autót, de a nő még nem került rendőrkézre, akire letartóztatási parancsot adtak ki. Ha a vádakat sikerül rábizonyítani, a hölgyre két évig terjedő börtönbüntetés vár.

TASR