Áll a bál az SaS-nél: Galko és Rajtár nem jelentek meg az országos tanács ülésén

Richard Sulík, az SaS ellenzéki párt elnöke hétfőn nem találkozott a párton belüli bírálóival. A Demokratikus mag nevű platform tagjai nem jelentek meg az országos tanács ülésén, így az nem volt határozatképes. Erről Katarína Svrčeková, Sulík szóvivője tájékoztatott hétfőn.

Áll a bál az SaS-nél: Galko és Rajtár nem jelentek meg az országos tanács ülésén
Fotó: TASR

„Richard Sulík készen állt a konstruktív tárgyalásra” – mondta Svrčeková. Ľubomír Galko és Jozef Rajtár a TASR hírügynökségnek azt nyilatkozták: azért nem vettek részt az ülésen, mert a szombati kongresszust követően el kell gondolkodniuk a politikai jövőjükről.

„Pár napon belül közölni fogjuk, hogyan tovább” – ígérte Galko.

A szombati jelölő kongresszuson a küldötteknek öt javasolt jelöltlistáról kellett volna dönteniük, négyet azonban a beterjesztők visszavontak. Végül csak Sulík javasolt listája maradt, amelyen nem szerepelnek az SaS ún. Demokratikus magjának tagjai, így Galko, Rajtár és Natália Blahová frakcióvezető sem. A kongresszuson döntés született arról is, hogy Blahovát kizárják a pártból. Hogy frakcióelnök marad-e, még nyitott kérdés. A Demokratikus mag többi tagja nem konkretizálta, milyen lépéseket tervez. Sulík korábban felszólította őket a pártból való távozásra.


(TASR)