Áll a bál a császárvárosban, mert Bécsben leköptek egy muszlim nőt

2019. április 1. - 11:47 | Külföld

Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn a Facebookon elítélte, hogy egy bécsi villamosmegállóban szidalmaztak és leköptek egy fiatal muszlim nőt a hétvégén.

Áll a bál a császárvárosban, mert Bécsben leköptek egy muszlim nőt
wikipédia

A kancellár visszataszítónak nevezte a történteket, és hangsúlyozta: Ausztria a különböző vallások békés és tiszteletteljes egymás mellett élésének híve. A szombat délutáni esetről felkerült egy videó a közösségi oldalakra, amelyet a bántalmazott fiatal nő vett fel titokban. Ezen az látható, hogy egy idősebb asszony különféle szitkokat és fenyegetéseket vág a fejéhez, majd leköpi.

"Ez az én országom, te ringyó" - mondta az asszony. "Az FPÖ mindegyikőtöket kiebrudalja innen" - fenyegetőzött, a kisebbik kormánypártra, az Osztrák Szabadságpártra (FPÖ) utalva.
A fiatal nő határozottan kiállt magáért, és azt bizonygatta, hogy Ausztria az ő hazája is, ráadásul ott született. A muszlim nőt több járókelő védelmébe vette, ami csak olaj volt a tűzre. Az idősebb asszony végül leköpte őt, majd elszaladt, és közben azt kiabálta: "Segítség, egy bűnöző!".

MTI