Áll a bál Sulíkéknál, a szétszakadásig tart

Jana Kiššová, az SaS alelnöke nem lesz rajta a jelöltlistán, ha azon nem kapnak helyet az SaS kulcsemberei. Erről hétfőn tett közzé egy bejegyzést a közösségi oldalán, reagálva Sulík javasolt listájára, amelyet a pártelnök hétfőn mutatott be egy sajtótájékoztató keretében.

Áll a bál Sulíkéknál, a szétszakadásig tart
Facebook (Jana Kiššová)

„Az ilyen fajsúlyú kérdésekben nem módosítom a véleményemet, ez számomra az értékekről és az alapelvekről szól. Ha az SaS jelöltlistáján, amely pártot közösen építettük fel, nincs helye a kulcsfontosságú SaS-eseknek, a legnagyobb harcosoknak a korrupció és a maffia ellen, akkor azon nekem sincs keresnivalóm” – szögezte le Kiššová. Hozzáfűzte: sajnálja, hogy Sulík tíz évnyi építkezés után szétszakította a pártot.

Sulík hétfőn mutatta be az általa javasolt jelöltlistát, amelyet az SaS tagjai az ún. jelölő kongresszuson fognak jóváhagyni. A listáról hiányoznak az ún. Demokratikus mag tagjai, így Ľubomír Galko, Natália Blahová és Jozef Rajtár is. Néhány hely azonban üresen maradt, így a harmadik is, melyet Sulík Kiššovának tart fenn.

A listán szereplő első 15 jelölt között helyet kapott több parlamenti képviselő, illetve Václav Mika, az RTVS volt igazgatója és Juraj Droba pozsonyi megyefőnök is.

(TASR)