Államfő: Ez az ünnep a reményről szól majd

2020. április 9. - 21:38 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő csütörtök este beszédet intézett az állampolgárokhoz a közszolgálati televízióban. Az elnök asszony szerint az idei húsvéti ünnepek a reményről fognak szólni. Mindenkit arra kért, hogy tartsa be az óvintézkedéseket, amelyeknek köszönhetően idővel visszaállhat a március előtti állapot.

Államfő: Ez az ünnep a reményről szól majd
Zuzana Čaputová (TASR)

„Ez az ünnep a reményről fog szólni. Reménykedünk a pozitív fejleményekben, a biztonságos világban, ahol az emberi kapcsolatok nem veszélyt fognak jelenteni, hanem ismét közelebb hoznak majd minket egymáshoz. Szomjazunk a reményre, és ezt a szomjúságot oltanunk kell. Segíthet, ha nem kételkedünk: van értelme annak, amit csinálunk” – fogalmazott az elnök asszony.

„Bíznunk kell abban, hogy ha következetesek maradunk és kitartunk, fokozatosan és jól átgondoltan visszaállíthatjuk a korábbi állapotot, és visszatérhetünk azokra a helyekre, amelyeket március közepén el kellett hagynunk” – fűzte hozzá Čaputová. Figyelmeztetett: ahhoz, hogy a világ újra olyan lehessen, amilyen korábban volt, el kell fogadnunk és be kell tartanunk minden szükséges óvintézkedést.

„Azt kívánom mindnyájunknak, hogy ez az ünnep legyen egy kapu. Egyrészt kapu a belső világunkhoz, ahol sok jó dologra lelhetünk, másrészt pedig egy olyan kapu, amelyen átjutva a reményeink valósággá válhatnak. Erre vágyunk most mindannyian”

– zárta a beszédét az államfő.

TASR