Állami pénzen kampányol a Smer minisztere

2019. december 16. - 11:35 | Belföld

A munkaügyi minisztérium rendesen megtolja a Smer kampányát - figyelmeztet Transparency International Slovensko. A szaktárca irányítója, "Ján Richter nyomdába küldött és aztán szétosztogatott két és negyed millió szórólapot, amin az áll: "Segítünk az embereknek".

Állami pénzen kampányol a Smer minisztere
Fotó: tasr

Richter ebben a kampányanyagban eldicsekszik azzal, hogy az ország munkanélküliségi rátája rekordalacsony és azzal is, hogy az állam szociális politikája milyen bőkezű. Ez a szóróanyag nem egy információkat nyújtó dokumentum, hanem inkább annak a Richternek a propagálása, aki a 12. a legerősebb kormánypárt listáján. - írja a szervezet.

A miniszter erről korábban úgy nyilatkozott, hogy ez az egész azért van rendben, mert a szórólapon nincs feltüntetve a Smer párt neve.

ATransparency International Slovensko a választási bizottsághoz fordul ezzel a kérdéssel, mert szerintük ez az egész az állami pénzekkel való visszaélésnek minősül, amivel a Robert Fico vezette tömörülés megkerülheti a kampányra költhető összegre vonatkozó korlátokat.

(DenníkN)