Állandóan megpróbál kiszabadulni a rácsok mögül a smeres oligarcha, de a bírók fityiszt mutatnak neki

2021. augusztus 30. - 11:53 | Belföld

Norbert Bödör, és az Állattenyésztőnek keresztelt ügy gyanúsítottjai – Ľubomír Partika, Peter Kuba a Milan Kopriva – tovább kell, hogy "élvezzék" a vizsgálati fogság vendégszeretetét. A Legfelsőbb Bíróság döntött így.

Állandóan megpróbál kiszabadulni a rácsok mögül a smeres oligarcha, de a bírók fityiszt mutatnak neki
Fotó: TASR

A bíróság Juraj Kliment, Peter Hatala és Dana Wänkeová összetételű illetékes szenátusa a hétfői zárt ülésén úgy határozott, hogy elutasítja M. K., Ľ. P., P. K. és N. B. panaszát, amit a Speciális Büntetőbíróság korábbi döntése ellen nyújtottak be. A Legfelső Bíróság úgy véli, hogy ha a nevezettek szabadlábra kerülnének, további bűncselekményeket követhetnének el.

Az Állattenyésztő ügyben eddig összesen 21 személyt gyanúsítottak meg, köztük Juraj Kožuchot, az Agrárkifizető Ügynökség korábbi főnökét, aki azonban 10 hónap letartóztatás után, óvadék ellenében távozhatott a vizsgálati fogságból. A Legfelsőbb Bíróság korábban döntött arról is, hogy szabadlábra helyezi az ügy másik gyanúsítottját, az SNS-hez közeli Martin Kvietiket.

Az Agrárkifizető Ügynökségen keresztül hatalmas EU-s összegek folynak át a gazdáknak, ám ebből több millió euróra tehető a kenőpénzek összege is. Legalábbis Kožuch, az ügynökség korábbi igazgatójának megbízatási ideje alatt.

Az Állattenyésztő-ügy Szlovákia történetének eddigi legnagyobb korrupciós ügye, 10 millió euró felett jár a kifizetett kenőpénzek összege, amit a rendőrségnek eddig sikerült feltárnia.

(DenníkN/para)