Állítólagos amerikai katonának akart rengeteg pénzt küldeni egy nő, a bank megakadályozta

2023. március 16. - 18:53 | Régió

Több mint 16 ezer eurót akart küldeni egy állítólagos amerikai katonának egy 62 éves lévai nő. A bank munkatársai akadályozták meg, hogy átutalja a pénz. Az ügyet vizsgálja a rendőrség - erősítette meg a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság.

Állítólagos amerikai katonának akart rengeteg pénzt küldeni egy nő, a bank megakadályozta
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

A nő e-mailt kapott egy férfitól, aki az amerikai hadsereg katonájaként mutatkozott be, azt állította, hogy az ENSZ kötelékében szolgál Szíriában. Egy hónapon át naponta leveleztek. A napokban az állítólagos katona pénzt kért kölcsön a nőtől, hogy kiléphessen a seregből, és Szlovákiába jöhessen meglátogatni őt.

A nő kapott egy számlaszámot, és elment a bankba, hogy átutalja a pénzt. A banktisztviselő azonban figyelmeztette kollégáit, akik ilyen csalási ügyekkel foglalkoznak. Kiderítették, hogy a gyanús bankszámlát Bulgáriában vezetik. A pénzt nem utalták át, helyette értesítették a rendőrséget. A nyomozó csalási kísérlet ügyében indított büntetőeljárást.

A rendőrség figyelmezteti a lakosságot, hogy az „amerikai katona külföldi misszióban” trükköt már többször is sikerrel vetették be a csalók, és jelentős összegekkel károsították meg azokat a nőket, akik bedőltek nekik.

TASR

Címkék: csaló, Léva