„Állítsuk meg a sport sírásóit!” – tüntetést szerveznek a szurkolók a Kormányhivatal előtt

2020. szeptember 24. - 11:18 | Sport

Betelt a pohár a szurkolóknál Szlovákiában, akiknek elegük van a koronavírus-járvány miatt hozott szigorú intézkedésekből, ezért az utcára vonulnak tüntetni.

„Állítsuk meg a sport sírásóit!” – tüntetést szerveznek a szurkolók a Kormányhivatal előtt
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Szlovákiában érzékenyen érintik a sportéletet a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések. A jelenlegi korlátozások szerint a kültéri tömegrendezvényeken (beleértve a sporteseményeket is) maximálisan 1000, beltéren pedig 500 személy vehet részt. A sportklubok így elesnek a belépőkből származó lényeges bevételtől, sok szurkoló pedig nem buzdíthatja csapatát élőben a helyszínről.

Mivel az érintettek közül senkinek sem mellékes a szlovákiai sportélet sorsa, úgy döntöttek, hogy egyesítik ereiket és kivonulnak az utcára, hogy kifejezzék nemtetszésüket.

„Ezúton szeretnénk felszólítani minden sportklubot, szurkolótábort, ultrákat és bandákat, hogy egyesítsük erőnket a szlovákiai sport megmentéséért” – áll az Ultras Slovan felhívásában.

A tüntetésre október 17-én 14 órakor kerül sor. Az egybegyűltek a pozsonyi főállomásról vonulnak át a Kormányhivatal elé, ahol majd a szigorú intézkedések ellen tiltakoznak.

Slováci, touto cestou by sme chceli vyzvať každý jeden športový klub, fanúšikovský tábor, ultras skupiny či chuligánske...

Közzétette: Ultras Slovan official2020. szeptember 23., szerda

-para-