Állóháború a menekültfronton

Barak László | 2015. szeptember 8. - 15:29 | Vélemény

Nem akármilyen balhét, egészen komoly virtuális égszakadást-földindulást okozott a Paraméteren a minap egy általam közzétett gúnyirat, álhír, amelyben ezt írtam: „Szeptembertől a rókák, szarvasok, vaddisznók és egyéb vadak mellett menekültek kilövésére is igényelhetnek majd engedélyt a szlovákiai vadászegyesületek...“

Állóháború a menekültfronton

A „médiaesemény” lényegét tekintve teljesen mindegy, hogy a gyűlölködéstől bűzlő balhét, illetve kommentáradatot (amely azóta elrettentő, undorító jellege miatt ki lett takarítva a poszt alól) szinte kizárólag a befogadó közeg embertelen mértékű elvakultsága, tudatlansága generálta. (Tisztelet a szabályt erősítő néhány kivételnek!)

A kommentelők hada két táborra szakadt. Az egyik fél habzó szájjal ujjongott az álhír olvastán, vagyis ordítva helyeselte a menekültek intézményes likvidálásának, „kilövésének” lehetőségét. A másik pedig a legelvetemültebb fajgyűlölőnek vélte szerénységemet. Itt kell megjegyeznem, hogy utóbbiakkal mégis sokkal inkább bírtam szimpatizálni… Ők ugyanis legalább sejttették, hogy nem csak potenciális gyilkosok tenyésznek szűk és tágabb környezetemben. Persze el is szomorodtam miattuk némelyest, mert nyilvánvaló bizonyítékai voltak a megalapozott feltételezésemnek, miszerint a bármilyen szinten iskolázott emberek jelentős hányadának fogalmuk sincs arról, hogy mit olvasnak. Jellemzően az alapszintű szövegértelmezéssel is komoly gondjaik vannak… De ez más tészta, hagyjuk is egyelőre…

Szóval, az inkriminált álhírt annak idején azért írtam meg, mert abban reménykedtem, ha azzal a légből kapott baromsággal szembesítem olvasóimat, hogy rövidesen kedvükre legyilkolhatják általuk utált embertársaikat, akkor esetleg megpróbálnak tükörbe nézni. Mondjuk, elolvassák azt az elképesztő mennyiségű mocskolódást, amit az Európába özönlő menekültekről szóló hírek nyomán öklendeznek föl és ki magukból az online média, de legfőképpen a közösségi háló általában meglehetősen lazán ellenőrzött felületeire. Aztán, ha szégyenükben nem is turházzák le a tükröt, legalább egy mélyebb sóhaj erejéig elgondolkodnak. És mérlegelik, nem volna-e illőbb, esetleg hasznosabb kussolniuk.

Elvégre mégiscsak baromira gáz, ha valakik – akiket anya szült(!) – automatikusan legyilkolandó, elgázosítandó, de minimum oktalan baromként, életveszélyes vadállatként elhajtandó, elűzendő hordának minősítenek embereket. Olyanokat, akikkel életükben nem is találkoztak, róluk fingjuk nincs, sőt még annál is kevesebbet tudnak…

Ha viszont mégis rendelkeznek némi információval, azoknak az információknak a kilencven százaléka szimpla előítélet. Amit primitív propagandaszövegek, összeesküvés-elméletek generálnak bennük. (Ha képesek megérteni azt a szöveget, amit olvasnak.) Amely szövegek gazdái majdnem kizárólag azok a politikusok, ilyen-olyan vezető posztokon sütkérező paraziták, illetve szorgos végrehajtóik, akik szinte kizárólag az emberi butaságból élnek. Illetve csakis az általuk folyamatosan megvezetett, hülyére vett alattvalóiknak köszönhetően gyakorolják a hatalmat. Nagyságrenddel fényűzőbb életet élve, mint az az arctalan nyáj, amelynek jó sorukat köszönhetik.

Mármost, ha valaki eddig nem vette volna észre, haza is érkeztünk…!

Szlovákiába, Magyarországra, a Csallóközbe, Bősre stb! Ahogy tetszik.

Tessék csak utánanézni, mit nyomat a szlovák kormányfő, Robert Fico menekültügyi témákban! Vajon nem azt, amit a koszos söntésekben rothadó, elhülyült „filozófusok”, a diszkókban hetente betépő nagycsávók, a híreket a konyhákban fél füllel hallgató vakhitű mámik, a magukat gőgösen értelmiséginek prezentáló, de jobbára félművelt, frusztrált seggfejek?

Hát persze, hogy ugyanaz a kormányfői műsor. Csakhogy jó tudni, sem Robert Ficónak, sem pedig Orbán Viktornak, de még Bős nagyközség polgármesterének, Fenes Ivánnak sem olyan ingerszegény, kilátástalan, szar az élete, mint annak a közönségnek, amelyet ők az orránál fogva vezetnek, akiknek a hátán fölkapaszkodtak az uborkafára… Mégis ők a nyerők! Mégis Fenes a nyerő, akinek olyan sokan elhiszik, hogy Bős község egy eleve kudarcra ítélt, ám az emberben eleve bekódolt téveszmékre, a legalantasabb ösztönökre építő menekültellenes népszavazással „felírta magát a világ térképére”…!

Noná, hogy felírta! Ugyanúgy, ahogy az Orbán Viktornak is sikerült! Azzal együtt, hogy ő maga a világ szégyenfalán is ott virít most már jó ideig. És ezen a tényen semennyit nem változtat , hogy minden viselt dolga ellenére akad Magyarországon egyelőre elegendő csökött pártkatonája, akiknek szilárd meggyőződése: A MAGYAROK ELLEN MŰKÖDIK AZ EGÉSZ VILÁG!

Ugyanígy sok-sok bősi és persze dél-szlovákiai magyar polgárt sem lehet egyelőre megingatni abban, hogy csak azért ültet a szlovák hatalom a nyakukra menekülteket, hogy:

kifogják előlük a halakat a Dunából, asszonyaikat és lányaikat meggyalázzák, meglopják a gyümölcsöseiket, teleköpködjék az utcáikat, megmérgezzék a kútjaikat, lerombolják a templomot meg az iskolát, hogy mecset épüljön helyettük; ha viszont mindez nem sikerülne, fölrobbantják a vízerőművet, egyszer s mindenkorra letörölve a térképről az egész dél-szlovákiai magyarságot…

Nos, Ficónk egyelőre ugyan még nem radikalizálódott ilyen mértékben, de senkinek nem kell attól tartania, hogy nem képes rá! Elvégre Szlovákiában jövő tavasszal parlamenti választások lesznek. Ha pedig esetleg csak neccesnek ítéli majd meg a várható eredményt, akkora balhé lesz itt, hogy Orbán is lesüti a szemét szégyenében. Akár a kilövési engedélyek osztogatása is szóba jöhet…!

Fenes Iván jelenlegi választási kampánya mindehhez képest legfeljebb annyit ér majd, mint a játéknáci Kotleba által előadott Bős nagyközség ostroma című jelenet…