Állta a szavát Martin Škrtel – majdnem kétezer nézőt vonzott a nyolcadik ligás labdarúgó mérkőzés

2022. augusztus 15. - 10:11 | Sport

Igazi futballünnep volt hétvégén a nyolcadik ligás FK Hajskala Ráztočno labdarúgócsapatnál, ami megközelítőleg kétezer látogatót vonzott – írja a sportnet.

Állta a szavát Martin Škrtel – majdnem kétezer nézőt vonzott a nyolcadik ligás labdarúgó mérkőzés
Fotó: TASR

Az emberek a szlovák futball legendájára, a több mint százszoros válogatott Martin Škrtelre voltak kíváncsiak, aki az elmúlt szezon végén vonult vissza az aktív futballtól. Viszont majdnem húsz évvel ezelőtt, amikor az orosz Zenithez igazolt, ígéretet tett, hogy egyszer még visszatér szülőfalujába. Most pedig állta is a szavát.

Ivan Škrtel, Ráztočno polgármestere (egyébként ő a labdarúgó nagybátyja is) örült, hogy Škrtel beváltotta ígéretét. Megközelítőleg 1700-an látogattak ki az OFK Slávia Chrenovec-Brusno elleni mérkőzésre, amire korábban még nem volt példa.

A találkozó végül 5:4-es hazai győzelemmel ért véget. A ráztočnoi csapatnak egyébként Roman Škrtel, Martin unokatestvére az edzője. Mint mondja, játékosai nagyon idegesek voltak a találkozó előtt, de végül sikerrel vették az akadályt. „Eddig egy mérkőzést játszott, meglátjuk, hogy lesz-e több is. Minden az egészségi állapotától függ” – mondta az edző azzal kapcsolatban, hogy Škrtel az elkövetkező hetekben is magára öltheti-e Ráztočno futballmezét.


(sportnet)