Almási László az Akhmat Groznij mezében folytatja pályafutását

2021. január 23. - 07:54 | Sport

Almási László, az MFK Ružomberok csallóközi támadója az orosz bajnokságban folytatja pályafutását. A hivatalos átigazolást a hét közepén az orosz együttes is bejelentette hivatalos közösségi oldalán.

Almási László az Akhmat Groznij mezében folytatja pályafutását
Fotó: fc-akhmat.ru

A 21 esztendős gólvágó (felvételünkön), aki korábban a Senica, a DAC és somorjai STK mezét is viselte, tavaly januárban került a II. ligás FC Petržalka együttesétől az MFK Ružomberok csapatához. Ősszel kiváló formában futballozott, 14 mérkőzésen 6 gólt és 3 gólpasszt szerzett. Sokáig emlékezetes marad a Michalovce elleni párharc, melyen a honi élvonalban első alkalommal triplázott az U21-es válogatottban is megfordult támadó.

Produkciójával több klub látószögébe került. Konkrét ajánlatot januárban az orosz bajnokság tizedik helyén álló, a Csecsen Köztársaság fővárosában működő Akhmat Groznij klubvezetésétől kapott. A rózsahegyieknél nem gördítettek akadályt távozása elé. A 195 centiméter magas csatár élt a kínálkozó lehetőséggel, s fél évre, az aktuális szezon végéig kölcsönjátékosként igyekszik meghálálni kérői bizalmát. A kontraktusban egyébként vételi opció is szerepel. A szerződést Törökországban írták alá, ahol Andrej Talalajev vezetőedző irányításával a Akhmat Groznij kollektívája edzőtáborozik. Az Akhmat korábban Tyerek Groznij néven szerepelt, jelenleg a 10. helyen áll a 16 csapatos orosz Premier Leagueben.

Korábban a Groznij szerelésében két szlovák válogatott, nevezetesen Radoslav Zabavník és Norbert Gyömbér is szerepelt. Almási László azonban nem velük konzultált, hanem Ján Ďuricától és Saláta Kornéltól kapott hasznosítható információkat az oroszországi légióséletet illetően.

ái