Alojz Hlina visszautasította az OĽaNO ajánlatát

2019. október 26. - 11:52 | Belföld

Alojz Hlina, a parlamenten kívüli KDH elnöke visszautasította az OĽaNO és a szintén parlamenten kívüli Keresztény Unió pénteki javaslatát, hogy felajánlják a KDH-nak jelöltlistájuk helyeinek felét.

Alojz Hlina visszautasította az OĽaNO ajánlatát
Fotó: TASR

„A KDH harmincéves párt. Nem szövetkezhet egy olyan párttal, amelyik tulajdonképpen a pártelnök cége. A KDH az Európai Néppárt tagja, nem köthet szövetséget egy olyan politikai szubjektummal, amelyiknek négy tagja van, és olyan párttal sem, amelyet közvetlenül az EP-választás előtt vásároltak” – írta Hlina a közösségi hálón.

Arra utalt, hogy Anna Záborská (KU) vásárolta a pártját.

„Három olyan politikus van ma a politikai palettán, aki nem tisztességes módon alapított pártot, „csúfot űztek a demokráciából” azzal, hogy megvásároltak egy pártot. Kollárra, Harabinra és Záborskára gondolok”

– közölte a KDH elnöke.

Hlina megjegyezte, hogy Igor Matovič támadást intézett a kereszténydemokraták ellen, és megint közvetlenül a mozgalom tanácsának ülése előtt, amelyet ma tartanak Zvolenban. Az ülésen fogadják el a párt választási programját.

„Matovič már régen tönkre akarja tenni a KDH-t, és most már szövetségeseket is talált ehhez. Régi gárda ez, amely a KDH-n élősködött, és most megérezték az esélyt arra, hogy bosszút álljanak, amiért félre lettek állítva, és az a tervük, hogy a KDH romjain építsenek új pártot, amely azután hosszú évekig szolgálná őket”

– tette hozzá Hlina.

Matovič pénteken felajánlotta jelöltlistájuk harmadik helyét Hlinának, valamint azt is, hogy a választás után saját képviselői klubot alakíthatnának a kereszténydemokraták.

TASR