Álombemutatkozás a DAC legújabb szerzeményétől, Nagyszombatban erősödik a görög vonal

2020. szeptember 20. - 16:15 | Sport

Ezúttal is összegyűjtöttük az elmúlt héten történt átigazolási híreket a Fortuna Liga csapatait illetően.

Álombemutatkozás a DAC legújabb szerzeményétől, Nagyszombatban erősödik a görög vonal
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A DAC szerdán jelentette be, hogy hároméves szerződést írt alá a moldáv válogatott Ion Nicolaescuval. A 22 éves támadó a fehérorosz Shakhtjor Soligorsk csapatától érkezett, amelynek színeiben mindössze 13 bajnokin lépett pályára, ezért a 2020-as szezonra (Fehéroroszországban tavasz-ősz rendszerben zajlik a bajnokság) kölcsönadták a Vitebsk együttesének. Ott már megtalálta góllövő cipőjét a fiatal támadó, aki augusztus végéig 18 meccsen 9-szer volt eredményes. Remek teljesítményének köszönhetően a Moldáv nemzeti csapatba is meghívót kapott, és ott sem maradt adós a góllal: az 1:1-re végződő Koszovó elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen ő szerezte csapata egyetlen találatát.

Nicolaescu hétfő óta készült a DAC-cal, Bernd Storck pedig egyből bedobta őt a mélyvízbe: a Jablonec elleni EL-mérkőzésen a 78. percben, 2:3-as állásnál lépett pályára, hét perccel később pedig a kapuba küldött egy kipattanót, ezzel kiharcolva a hosszabbítást. Ott aztán újfent a középpontba került Nicolaescu: előbb gyönyörű lövéssel kipókhálózta a jobb felsőt, majd Davisszel játszott össze, amelyet követően a panamai védő megadta a kegyelemdöfést.

Ettől jobb bemutatkozást egy játékos sem kívánhatna magának, kíváncsian várhatjuk, hogy az elkövetkezőkben is hasonló ütemben termeli-e majd a gólokat Nicolaescu.

Kyriakos Savvidis és Marios Tsaousis után újabb görög játékost igazolt a Spartak Trnava: a 26 éves bal szélső védő, Dimitrios Konstantinidis a Nagymihályiaktól igazolt Nagyszombatba. Viszont a zempléniek sem tétlenkedtek, és azonnal igazoltak új játékost a helyére – talán nem meglepő, egy másik görög futballistát. A 25 éves Dimitrios Siopis a hellén második vonalban szereplő Doxa Dramastól érkezett a Fortuna Ligába.

A cseh Opava együtteséhez távozott kölcsönbe a Senica kameruni középső védője, Joss Didiba. A 22 éves játékos alapembernek számított a piros-kék együttesnél: az előző szezonban 25 bajnokin lépett pályára, emellett az új idény első négy mérkőzését is végigjátszotta – hétvégén már a České Budějovice ellen lépett pályára.


Az elmúlt héten történt átigazolások a Fortuna Ligában a Transfermarkt.com szerint:

(tt)