Alsóhatári házából vitték el a rendőrök a 25 évre ítélt polgármestert (FOTÓ)

2022. július 12. - 14:18 | Régió

Miután a Legfelsőbb Bíróság hétfőn jogerősen elítélte az alsóhatári polgármestert, idősebb Dora Ferencet, a rendőrök az alsóhatári házából vitték el.


Fotó: Aktuality.sk - olvasói felvétel

Mint ismert, Dora Ferenc és vádlottársai fellebbviteli tárgyalása hétfőn zajlott a Legfelsőbb Bíróságon. A délutáni órákban megszületett ügyükben a jogerős és egyben végleges ítélet: a Legfelsőbb Bíróság helybenhagyta a Specializált Büntetőbíróság első fokú ítéletét.

Idősebb és ifjabb Dora Ferencet jogerősen 25-25 év börtönbüntetésre ítélték, Szamaránszky Roland 18 évet kapott. Alföldi Lászlót ugyancsak 25 évre ítélték.

Ifjabb Dora Ferenc és Szamaránszky Roland –KÉPGALÉRIÁNK a hétfői ítélethirdetésről – további képekért kattints a fotóra!

Idősebb Dora Ferenc nem jelent meg a hétfői ítélethirdetésen, egészségi állapotára hivatkozva ugyanis írásban lemondott a tárgyaláson történő részvételhez fűződő jogáról, és beleegyezett abba, hogy távollétében folyjon a tárgyalás.

Dora kórházban is volt a közelmúltban, pszichiátriai ellátást is kapott. Ügyvédje, Ľudovít Štanglovič szerint több mint egy hete figyelik őt a rendőrök, rendőrautók parkoltak a háza előtt. Szombaton tért haza a kórházból, onnan is a rendőrök kísérték haza.

Az ítélethirdetés után idősebb Dorát az alsóhatári házából vitték el a rendőrök, az Aktuality.sk olvasójának pedig sikerült lefotóznia, amint a polgármestert bilincsben elszállítják.

Értesülésünk szerint Dora nem az alsóhatári házában töltötte a házi őrizetét, ott ugyanis a nyomkövető berendezésnek túl gyenge volt a térerő. Ebből az okból kifolyólag gútai hozzátartozói házában lakott február óta.

Élő közvetítésünk a hétfői ítélethirdetésről képgalériával:
JOGERŐS: 25 évet kaptak az alsóhatári gyilkosok (PERCRŐL PERCRE)

(Aktuality.sk/parameter)