Amerikai fiatalok páholtak el néhány szlovákot hazai pályán!

2021. július 26. - 13:59 | Régió

Az eperjesi rendőrök őrizetbe vettek két amerikai fiatalt, akiknek a jelek szerint kedvük támadt izmozni, és összeverték néhány szlovák társukat - írja a Noviny.sk.

Amerikai fiatalok páholtak el néhány szlovákot hazai pályán!

Jana Ligdayová eperjesi kerületi szóvivő közölte, hogy az amerikaiak a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint minden előzmény nélkül támadtak rá egy lipany-i vendéglőben helyi fiatalokra. "A sértettek megpróbáltak védekezni, a támadás során azonban akut orvosi beavatkozást és kórházi ellátást igénylő sérüléseket szenvedtek" - fejtette ki a szóvivő.

A verekedés után két szlovák fiatal került kórházba, az amerikaiak pedig a sittre. Az egyiküket szupergyors eljárás keretén belül már el is ítélték. Ivana Petrufová bírósági szóvivő szerint büntetőparanccsal, immár jogerősen egy év börtönt kapott két évre felfüggesztve.

A másik fiatal esetében javasolták a vizsgálati fogságba helyezést, amit a bíróság azonban elutasított. Szabadlábon védekezhet, noha nem hagyhatja el Szlovákia területét, és értesítenie kell a szerveket, ha változik a szlovákiai tartózkodási helye. Petrufová kifejtette, hogy a bíróság elfogadta a vádlott írásos ígéretét a vizsgálati fogsággal szemben. Esetében, - külföldiről lévén szó - a szökés veszélye állt fenn.

A vádlottak ügyvédje, Miroslav Baláž elárulta, hogy sajnálják tettüket, és ha felmerül anyagi kár, térítik.

(Noviny.sk)

Címkék: rendőrség, verekedés