Amerikai légitámadás érte Aleppót, az Iszlám Állam egyik vezetője is meghalhatott

2023. április 17. - 14:54 | Külföld

Az amerikai erők légicsapásokat hajtottak végre a Szíria északi részén lévő Aleppó tartományban. A műveletek az Iszlám Állam terrorszervezet egyik magas rangú vezetőjét célozták, aki a támadás során vélhetően életét vesztette - jelentette be hétfőn a Twitteren az Egyesült Államok hadseregének közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító Középső Parancsnoksága (Centcom).

Amerikai légitámadás érte Aleppót, az Iszlám Állam egyik vezetője is meghalhatott
Illusztráció (Fotó: TASR)

A támadásokban két fegyveres is meghalt - áll a közleményben, melyben hozzátették azt is, hogy a légicsapásoknak nincsenek civil áldozatai.

A bejelentést tevő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet úgy tudja, a légicsapásokat a tartomány keleti részén fekvő Dzsarábulusz térségében hajtották végre.

Az amerikai csapatok támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab milíciaszövetség szintén azt közölte, hogy a támadások Dzsarábuluszt érték, az akciót pedig a Kobaninál található támaszpontról indították.

Az OSDH vezetője, Rámi Abder-Rahmán a sajtónak azt mondta, a műveletek a dzsihadisták Abu al-Bará néven ismert parancsnokát célozták, aki csaknem egy hónapja rejtőzött el a törökbarát milíciák ellenőrizte területen.

A térségben aktív, fehérsisakosok néven ismert, nem hivatalos szíriai polgári védelem (SCD) azt közölte, hogy a légitámadások mellett az amerikai erők szárazföldön is csapást hajtottak végre.


MTI