Ami az MTI híréből kimaradt: Migráns mentette meg a balkonról lógó gyereket! (Videó)

2018. május 28. - 07:45 | Külföld

Amikor bűnelkövetőről van szó, akkor még domborítanak is egyet azon, ha bevándorló a szereplő. Tudjuk meg akkor ezúttal is.

Ami az MTI híréből kimaradt: Migráns mentette meg a balkonról lógó gyereket! (Videó)

"Megmentett egy járókelő egy negyedik emeleti balkonról kilógó gyereket Párizsban" - jelent meg a hír vasárnap az MTI-n.

Az alig félperces jelenetet, amelyen az látszik, hogy egy férfi puszta kézzel mászik fel egy ház falán a balkonokba kapaszkodva egy gyerekért, aki a negyedik emeleti erkély korlátját szorítva az utca felé kifelé függ, elképedt járókelők mobiltelefonjaikkal rögzítették szombat este Párizs egy északi kerületében.

A valóban elképesztő jelenet megtekinthető itt:

A gyereket megmentő férfiról hősként beszélnek a francia televíziók - folytatja az MTI, és azt is megírták, hogy Mamoudou Gassamának hívják, aki a közelben barátaival nézte egy görög étteremben a BL-döntőt. "Rengeteg embert láttam kiáltozni, az autók dudáltak. Kimentem és láttam a gyereket, aki majdnem leesett a balkonról" - mondta a férfi a BFM hírtelevíziónak.

Az viszont kimaradt a hírből, hogy a férfi néhány hónappal ezelőtt érkezett Maliból.

Köszönetet mondott neki telefonon Anne Hidalgo párizsi polgármester asszony, és meghjvta magához Emanuel Macron francia államfő is. Gassama szeretne Franciaországban maradni, és ebben szeretnének is neki segíteni.

A gyerek apját a egyébként rendőrség őrizetbe vette szülői kötelesség elmulasztásának gyanújával, a gyereket az ügyészség a gyerekvédelmi hatóság egyik befogadó intézményében helyezte el.

(MTI/Nový Čas)