Amiben élnünk kéne…

Ardamica Zorán | 2022. június 30. - 21:52 | Vélemény

Nos, akkor ma sem sikerült elérni a pedagógusok kért, legalább 10 százalékos béremelését. (Ez nem hír.) De még az ígértet sem, amely évente lett volna ennyi. Csak dacára annak, hogy állítólag prioritást élvez az oktatásügy, most nem a 10+10+10-nél tartunk, hanem az 1x3-nál. (Ez sem hír…)

Amiben élnünk kéne…
Fotó: TASR

Ami ugyanannyi, mint az állami alkalmazottaknál általában – vagyis itt sem sikerült elérni a jobbítást – pedig ez nem az OĽaNO halálos ellenségének, az SaS-nak a reszortja…

Nem sikerült elérni továbbá az orvosok és a nővérek, sem más egészségügyi dolgozók béremelését. (Ahogyan eddig sem: ez sem hír.)

A kórházak sem épültek fel. Nem a saját, hanem a kapott pénzből… sem. Még csak azt sem sikerült eldönteni, mely kórházak hol épüljenek fel…

Gyakorlatilag egyetlen állami alkalmazott munkakörülményei sem javultak. (Ez sem nagy újság, sejthettük.)

Nem sikerült stabilizálni a kultúrát, a Nemzeti Színházban mindenki mindenkivel összeveszett már. A KKA-nál minimum fél év késéssel mű…, azaz nem működnek a dolgok, az összes nemzeti kisebbség kultúrája az anyagi csőd szélén balanszol. A helyzet rosszabb, mint volt, de megszoktuk, hogy mindig rosszabb: ez sem hír…

Nem sikerült gatyába rázni a vasutat (SEM!), sőt, az én családomnak egyre rosszabbak a tapasztalatai.

Nem sikerült megépíteni a sztrádákat. (SEM!) Idén egy pár kilométeres szakaszt adnak át – ha sikerül… – Losoncnál. Na, ez jó hír, de csak annak, aki itt lakik… Másoknak nem vigasz.

Nem sikerült megépíteni az állami bérlakásokat (SEM!), minden önparódia-plakát ellenére Kollár egyetlen bérlakást sem épített.

Nyugi, nem pipálgatom végig a kormányprogram 121 oldalát, pedig egy misét megérne, ha tudnánk, legalább mit kezdtek el…

Minek, csak felcseszem az amúgy is forró agyamat. Kint 39, olvad az aszfalt a kocsi alatt.

Azt mondják a tévében, hogy olyan meleg van, hogy inkább hűtsük le magunkat, attól lehűlünk kissé… Köszönöm!!!!!!! Csak még jobban forr ettől a tanácstól az agyam. Meg a tehetetlenségtől, hiszen ha szétverem a tévét akár az időjárás-jelentés, akár a híradó közben, azzal nem oldok meg semmit. De hát mégsem törhetem össze a felelősöket a tévé helyett (a rossz hír hozója az ókori Rómában is megszívta…), mert akkor bezárnak (hűvös van-e a hűvösön?), és mert kultúrember csak akkor folyamodik erőszakhoz, ha elkerülhetetlen.

Ja, a stressz ártalmas, azt is mondták, hogy inkább ne stresszeljük magunkat (magunkat???? mások stresszelnek, te hülye!) és nyugodjunk le, attól majd jól megnyugszunk. És ne idegeskedjünk.

Jó – mondom erre.

De mindenki tudja, hogy ez a „jó” nem azt jelenti, hogy jó, hanem hogy:

1. Kegyesen hazudok / ironizálok.

2. A jó édes, pártgyűlésen aszott öreganyátok bőrkeményedéses térdkalácsa akadjon a szőrös torkotokon, az… még hogy ne idegeskedjek, amikor vénségemre ennyire hülyének néznek és tönkreteszik az országból még azt a csepp maradékot is! Amiben élnem kéne…

Címkék: kormány, parlament