Amíg a német áradások miatt a Szlovákiában dekkoltak az Audik, a tolvajok kerekeket, légzsákokat, kormányokat loptak ki belőlük

2021. augusztus 10. - 14:12 | Régió

A Nagyszombat Megyei Rendőrkapitányság és a vasúti rendőrség sikeresen felderített egy tetemes lopást, mely során a tolvajok legalább 85 ezer eurónyi kárt okoztak.

Amíg a német áradások miatt a Szlovákiában dekkoltak az Audik, a tolvajok kerekeket, légzsákokat, kormányokat loptak ki belőlük
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Rendőrségi felvételek)

Az egész történet azzal kezdődött, hogy egy több száz Audi Q3 típusú, vadiúj személygépkocsit szállító tehervonat a közelmúltbeli németországi áradások miatt nem folytathatta útját Németországba. A szerelvény vezetője a szlovák-osztrák-cseh hármashatáron lévő Székelyfalván (Sekule) volt kénytelen napokig tartó kényszerszünetet beiktatni, és ez idő alatt a szállítmányt senki nem őrizte.

A mozdonyvezető aztán némi idő elteltével észrevette, hogy az egyik vasúti kocsin több autó ablaka is be van törve, és riasztotta a rendőrséget.

A zsaruk jegyzőkönyvezték az esetet, és megállapították, hogy az Audikból főként lámpák, légzsákok, multifunkciós kormányok, és kerekek hiányoznak. A tettesek összesen 30 autóban tettek kárt, amit a hatóságok előzetesen 85 ezer euróra becsültek.

Ezután már csak az elkövetőket kellett elfogni. A nyomozást könnyítette, hogy a helyszínen megtalálták az egyik tolvaj mobiltelefonját is, így operatív eszközökkel sikerült azonosítaniuk az egyik gyanúsítottat.

A rendőrök a helyszínen vártak arra, hogy a bűnözők újra bevetésre induljanak, és az egyik hajnalon megláttak egy 34 éves férfit a vasútállomás közelében. A gyanús személy menekülni kezdett, és az állomástól kb. egy kilométerre, a bozótosban próbált elbújni a szervek elől. A rendőrkutya ellen azonban nem volt esélye, és a szolgálati eb segítségével a rendőrök - a helyszínen lévő katonák segítségével - rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették a férfit.

Röviddel ezután előkerítették egyik bűntársát, egy 27 éves malackai (Malacky) férfit - akit a lopáson kívül egy néhány nappal azelőtt elkövetett garázdasággal, testi sértéssel, és tiltott fegyverkezéssel is gyanúsítanak. Mindkét őrizetbe vett személyt vizsgálati fogságba helyezték.

A harmadik gyanúsított ellen országos körözést indítottak. Aki tudna bármit az alábbi képen látható, többszörösen büntetett előéletű, egyházhelyi (Kostolište), 34 éves Miroslav Noskovič hollétéről, lépjen kapcsolatba a rendőrséggel a 158-as segélyhívószámon.

(parameter)

Címkék: krimi, lopás, tolvaj