Amikor az amerikaiaktól rettegnek a nemzet pöcsfejei

Barak László | 2019. március 11. - 17:57 | Vélemény

A Szlovák Nemzeti Párt politikusainak értelmi szintje eleve indokolja ennek a politikai formációnak az ostoba, rendszeridegen döntéseit. Ezért akár bagatellizálható is lenne a párt politikusainak bármilyen cselekménye. Csakhogy mivel kormánypárti státuszban vannak, sokkal nagyobbat szól akármi, amit elkövetnek. Nagyobbat, mintha kormánykoalíciós pártok tanácskozása közben kórusban böfögnének, illetve elfinganák magukat a jobb sorsra érdemes, fehér kesztyűs személyzet jelenlétében.

Amikor az amerikaiaktól rettegnek a nemzet pöcsfejei
Fotó: TASR

Miről is van szó? Arról, hogyha Andrej Danko nem a parlament elnökeként nyalná rendszeresen Putyinék seggét Moszkvában, hanem ellenzékből gazsulálna nekik, egyszerűen vállat lehetne vonni és ki lehetne jelenteni: aki hülye, az is marad.

Ahogy ezt a szlovák nemzeti aktuális Lucifere alias Štefan Harabin államfőjelölt esetében tesszük, ha híre kel, hogy a Nagykürtösön prezentált kampánygyűlésén 200 ezer migráns betörését vizionálja Közép-Szlovákiába.

Rágógumival a csuszalesőjében, nehogy a pálinkabűz hányingert keltsen a hetven és a halál közt vegetáló hívei körében…

No és akkor mi van, szólhatna közbe mostan a bárgyú magyar olvasó. Akinek épp magyarságából következően adatik meg, hogy naponta akárhányszor a legcinikusabb hazudozással, összeesküvés-elmétekkel legyen kénytelen szembesülni. Igen, igen, MÁMEGIN! az évek óta dúló magyarországi közállapotok, kincstári közbeszéd került szóba. Ha tetszik ha nem…!

Andrej Danko házelnöknek, a Szlovák Nemzeti Párt vezérének izéjének viszont vasárnap sikerült átlépnie Pozsonyban azt a vörös vonalat, amely eddig elválasztani látszott/megkülönböztette a béka segge alá lesüllyesztett magyarországi közbeszédet a szlovákiaitól.

Konkrétan azzal a fenyegetőzéssel, hogy pártjával együtt ő bizony agyőt mond a kormánykoalíciónak, ha a kormány elfogadja az amerikaiaktól azt a 100 millió dollárt, amellyel korszerűsíteni szerették volna a szlovákiai katonai reptereket. Mert a szlovák nemzeti identitás, Szlovákia függetlensége, meg az izé meg az ecet… !

Azoktól az amerikaiaktól retteg a pöcsfej ugye, akikkel nem mellesleg szövetségesi viszonyt ápol Szlovákia (is). De nem holmi lyuksógorság ténye forog ám fenn, hanem NATO-tagként gyanúsak ők!

Ami akkor is kardinális baromság, ha akad számos idült csallóközi ruszofil, akiknek jobban smakkol a bakancstalpból kotyvasztott orosz vodka, mint a jenki whisky.

Ami pedig hétfőn történt, az semmi másról nem szól, mint Andrej Danko vonatkozó ukázának végrehajtásáról. A Szlovák Nemzeti Párt által delegált védelmi miniszter csak azért döntötte jelképesen a tárgyalóasztalt amerikai szövetségesei(nk)re, vagyis azért utasította el a repterek rendbetételére felkínált 100 millió dollárt, mert ez lett megdumálva a Szlovák Nemzeti Ökör Kör hétvégi gremiálkáján összeröffenésén.

Most már csak azt kellene megtudni, hogy honnét fognak majd felszállni és hová landolnak majd azok az F-16-os vadászbombázók, amiket a hadügyminiszter úrék nyilván valamilyen túltolt anyag hatása alatt épp az USA-tól rendeltek meg a minap. Szerinted???

Egyébként el lehet gondolkodni azon, hogy mi ennek a groteszkbe hajló állatkerti sztorinak a slusszpoénja. Gyaníthatóan egyáltalán nem az, hogy Putyinék osztották Dankóékra a bugris bohóc szerepét. Hanem az, hogy ők önerőből is akkora hülyék bírnak lenni, mint az ugyancsak vodkafüggő cseh államfő, Miloš Zeman nekifutásból. Ellenkező esetben eszükbe sem jutott volna, hogy politikai hasznuk származik abból, ha letolják a gyatyájukat a pozsonyi Hviezdoslav téren...

Mi az, amitől még ennél is jobban lehet sírva röhögni? Például az, hogy a Híd politikusai úgy szörnyűlködnek mindeközben, mintha nem a szereptévesztett, csetló-botló, összevissza vagdalkozó Dankóékkal lennének együtt a színen, hanem a nézőrtérről tátanák a szájukat hitetlenkedve, mint mi...