Amikor a barátság és szeretet találkozik a színpadon – Lakatos Róbert brácsaművész jubileumi koncertje zajlott Komáromban (FOTÓK)

2023. november 26. - 16:31 | Kultúra

Szombaton került sor Lakatos Róbert brácsaművész jubileumi koncertjére a XII. Fonográf Fesztivál keretén belül Komáromban.

Amikor a barátság és szeretet találkozik a színpadon – Lakatos Róbert brácsaművész jubileumi koncertje zajlott Komáromban (FOTÓK)
Fotók: Cséfalvay Á. András (További képekért kattints a fotóra!)

Fonográf Fesztivált már tizedik alkalommal rendezték meg Komáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban és a RÉV - a Magyar Kultúra Házában.

Az Egressy Béni Városi Művelődési Központ igazgatója, a nemzetközileg elismert Fonogram- és Harmónia-díjas brácsaművész, Lakatos Róbert a napokban ünnepelte 50. születésnapját. A fesztivál keretében zajlott szombaton a LAKATOS 50 jubileumi koncert.

"Barátság és szeretet van ezen a színpadon, ez pedig nem egy jelképes dolog, tényleg így van, hiszen ezekkel az emberekkel, akikkel együtt muzsikálunk, hosszú évek óta barátok vagyunk, szeretjük egymást, és reméljük, hogy ez a színpadról is átjön majd" – szólt a közönséghez a brácsaművész, aki azt is elárulta, miért Bartók Béla alkotásával kezdték a koncertet.

"Bartók Béla az egyik legnagyobb zeneszerző, aki valaha élt, sajátos stílusa, sajátos nyelve van, ő volt az, aki kinyitotta azokat a bizonyos kapukat, amelyeket én azóta nem találtam magamban. 2004-ben, amikor megalakult a RÉV zenekar, az ő muzsikája, gyűjtései, jegyzetei, azok voltak, amit ösztönöztek abban, hogy elkezdjem ezt az utat" – emlékezett vissza.

A koncerten Laboda Róbert slammer, költő egy verssel lepte meg az ünnepeltet, majd a szünet után Gál Tamás színművész, a Komáromi Jókai Színház igazgatója is szavalt. A közreműködők közt volt továbbá Agócs Gergely, a Beliczay Kamarazenekar, az Esszencia zenekar, a RÉV zenekar, Csík János, Dresch Mihály, Pál István Szalonna, Lakatos Áron, valamint Oláh Attila.


(parameter)