Ámokfutás Zetorral - Nagymegyeri zsaruk csípték nyakon a traktortolvajokat

2019. április 2. - 14:10 | Régió

Traktortolvajokat fogtak a nagymegyeri (Dunaszerdahelyi járás) rendőrök - tájékoztatta a Paramétert Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

Ámokfutás Zetorral - Nagymegyeri zsaruk csípték nyakon a traktortolvajokat
Fotók: rendőrségi felvételek

A Zetor típusú traktort és a hozzákapcsolt bálaaprító (szecskázó) gépet április 1-jén, röviddel éjfél után tulajdonították el Ekecsről.

Miután a két tettes behatolt a helyi mezőgazdasági szövetkezet területére, beültek a traktorba, elindították, majd egyszerűen áthajtottak a betonkerítésen, és a közeli Nagymegyer felé vették az irányt.

A traktorral és annak utánfutójával sikerült is eljutniuk Nagymegyerig, de ott már várták őket a rendőrök, és azon nyomban őrizetbe vették őket.

A gyanúsítottaknak nemcsak 17 ezer eurós kárt okozó betöréses lopás vádjával kell majd szembenézniük, esetüket súlyosbítja, hogy amelyikük a traktort vezette, annak korábban bevonták a jogosítványát, tettestársa pedig úgy követte el a bűncselekményt, hogy jelenleg csupán feltételesen van szabadlábon. Az illetékes vizsgálótiszt indítványozta az utóbbi elkövető vizsgálati fogságba helyezését.

A traktort és a szecskázót a rendőrség visszaszolgáltatta jogos tulajdonosának.

(parameter)

Címkék: lopás, Ekecs, Nagymegyer