Ámokfutást rendezett a férfi a kórházban, ollóval támadt rá a kiérkező rendőrökre

2023. március 18. - 12:16 | Régió

Tegnap, nem sokkal dél után a rendőröket az egyik trencséni kórházhoz riasztották, miután egy férfi agresszíven viselkedett az orvosokkal és a nővérkékkel. 

Ámokfutást rendezett a férfi a kórházban, ollóval támadt rá a kiérkező rendőrökre
Fotó: Polícia SR

A kórház személyzete szerint a férfi először a váróteremben kezdett el furcsán viselkedni. Eleinte csak akadályozta az orvosok és a nővérkék munkáját, később a 43 éves férfi egyre agresszívabbá vált. Az ott dolgozóknak végül nem volt más lehetőségük mint értesíteni a rendőrséget.

Az egyenruhások kiérkezésekor a férfit megpróbálták lenyugtatni, ám a tettes szinte levegőnek nézte őket. Ezután az elkövető ellenálni kezdett a rendőri intézkedésnek, ami végül odáig vezetett, hogy a férfi felkapott egy ollót, majd hadonászni kezdett vele a rendőrök orra előtt. Az egyiknek majdnem megsebesítette az arcát. Végül a rend őreinek sikerült kicsavarni a tettes kezéből az ollót, ezután már nem volt nehéz felhelyezni az ámokfutó kezére a bilincset.

A bilincs után az alkoholszonda is előkerült, az elkövető szervezetében 2,48 ezrelék volt a véralkoholszint.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfinak már van tapasztalata az igazságszolgáltatással, ugyanis már egyszer elítélték vagyon elleni bűncselekmény miatt. Ebben az ügyben "fontos szerepe" volt a kábítószerezésnek is.

A tegnapi incidens miatt akár 8 évet is a rácsok mögött tölthet a férfi.


(FB)