Andersen Éjszakája a Füleki Városi Könyvtárban

2018. március 13. - 14:23 | Kultúra

Egy év kihagyás után a Füleki Városi Könyvtár ismét csatlakozott az „Andersen Éjszakája“ című össz-szlovákiai programhoz. A rendezvény ötlete Csehországból származik, ahol 2000-ben került először megrendezésre. 

 Andersen Éjszakája a Füleki Városi Könyvtárban

A digitalizáció világában, amikor a hagyományos könyvek és az olvasás számára nagy a konkurencia, a könyvtári dolgozók igyekeznek felkelteni a legkisebbek érdeklődését az olvasás iránt. A rendezvény célja, hogy a gyermekek ellátogassanak a könyvtárba, s olyan élményeket szerezzenek, amelyeknek köszönhetően remélhetőleg később visszatérnek.

A füleki változat sajátossága, hogy a program két alkalommal kerül megrendezésre, mégpedig március 16-án a magyar, március 23-án pedig a szlovák anyanyelvű gyerekek számára. A könyvtárosok élményközpontú oktatás segítségével próbálják majd felkelteni a kicsik érdeklődését. Olvasnak a gyermeksarokban, kézművesednek, énekelnek, sőt mi több, izgalmas kvízjáték is lesz, amelyben a legügyesebbek ajándékokat kapnak.

Üres kézzel azonban senki sem távozik. Nem marad más, mint remélni, hogy az igyekezet nem lesz hiábavaló, s a kis olvasókkal legközelebb is találkoznak a könyvtárban!

(-)