Andrej Babiš pártjának célja, hogy kormányra kerüljön 2025-ben

2024. február 10. - 13:16 | Külföld

Az ANO mozgalom feladata visszatérni a kormányzásba 2025-ben és rendbe tenni az országot a jelenlegi ötpárti koalíció ténykedése után - jelentette ki Andrej Babiš, a jelenleg ellenzékben politizáló Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) elnöke, volt miniszterelnök a mozgalom szombati választási kongresszusán tartott beszédében Prágában.

Andrej Babiš pártjának célja, hogy kormányra kerüljön 2025-ben
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Bejelentette, hogy a jövő évben tartandó parlamenti választásokon az ANO élén szeretne indulni.

"Soha a történelemben nem volt még ilyen arrogáns, dilettáns és hozzá nem értő kormányunk, amelynek élén egy teljesen alkalmatlan miniszterelnök áll, aki nap mint nap a valóságtól teljesen elrugaszkodott szemenszedett hazugságokkal traktálja az embereket"

- fogalmazott.

Babiš megismételte korábbi kijelentéseit arról, hogy kabinetje milyen állapotban adta át Csehországot a jelenlegi Fiala-kormánynak. Elmondta, hogy Csehország akkor a kilencedik leggazdagabb, a hatodik legbiztonságosabb és a hatodik legkevésbé eladósodott ország volt az Európai Unióban. Mostanra viszont "az ötpárti koalíció 30 évvel vetette vissza Csehországot a kilencvenes évekbe" - mondta Babiš.

"Az emberek egyre szegényebbek, a vállalatok csődbe mennek, miközben az energetikai cégek és a fegyvergyártók nem tudják, mit kezdjenek a rengeteg pénzzel"

- tette hozzá.

Szerinte a kormány nem a Cseh Köztársaság és annak polgárai, hanem mindenekelőtt Ukrajna érdekeit tartja szem előtt és csak bólogat Brüsszelnek.

"Semmi pozitívumot nem tett Fiala kormánya a népünkért"

- jelentette ki.

"A kormány tönkretette a gazdaságot, megosztotta a társadalmat és hatalmas, a jövőben jelentkező problémáknak ágyazott meg. A mi feladatunk tehát egyértelmű. 2025-ben visszatérni a kormányba, és az ötpárti koalíciós kormány után újra megtisztítani az egész országot"

- szögezte le Babiš, hangsúlyozva, hogy az ANO mozgalom a legerősebb politikai erő az országban, amely a politika minden szintjén képviselteti magát.

(MTI)

Címkék: Andrej Babiš