Andruskó súlyos dolgokat jelentett ki a bíróságon a korábbi rendőri vezetésről és Bödörről!

2022. május 26. - 12:07 | Belföld

A Kuciak-ügyben jogerősen elítélt Andruskó Zoltán azt állítja, hogy az Állattenyésztő (Dobytkár) ügyben gyanúsított Norbert Bödörnek is dolgozott.

Andruskó súlyos dolgokat jelentett ki a bíróságon a korábbi rendőri vezetésről és Bödörről!
Fotó: TASR

Erről Andruskó csütörtökön beszélt a bíróságon, ahol folytatódott a Kuciak-ügy, valamint az ügyészek tervezett meggyilkolási ügyének a tárgyalása.

"Pénzt mostam Norbert Bödörnek, és ismertem a hierarchiát a bűnözői csoportban"

– jelentette ki Andruskó, hozzátéve, a letartóztatása első pillanatától fogva ezt vallotta.

Andruskó a szenátus előtt kijelentette, hogy az egész rendőri vezetés a maffiának dolgozott.

"A mi szemszögünkből ez nem túl fontos körülmény az itt tárgyalt ügy bizonyításához" – mondta Matúš Harkabus, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze, hozzátéve, Andruskó vallomásához nem szeretne megjegyzést fűzni. „A záróbeszédben fogom értékelni” – tette hozzá.

A csütörtöki tárgyaláson Marian Kočner is tehetett fel kérdéseket Andruskónak. Egyebek mellett arra volt kíváncsi, hogy a férfi ellenségként vagy barátként tekintett rá.

Andruskó elmondta, mindaddig, amíg meg nem fenyegették azzal, hogy megölik őt és meg nem zsarolták, semmit nem gondolt Kočnerről, közelebbről nem ismerte.

„Aztán félteni kezdetem az életem és most is féltem” – jelentette ki, majd hozzátette, nem közvetlenül ő, hanem Zsuzsová fenyegette meg Kočner nevében.

Andruskó a tárgyalás szerdai napján azt vallotta, hogy Marian Kočner a Kuciak-gyilkosság megrendelője, a közvetítője pedig Alena Zsuzsová volt. "Soha nem mondtam olyat, hogy tévedhettem“ – hangsúlyozta, majd részletesen leírta azt is, a nő minként bízta meg az ügyészek és az újságíró meggyilkolásával.

A csütörtöki tárgyaláson az ügyben ugyancsak jogerősen elítélt Miroslav Marček nem volt hajlandó vallomást tenni. Ezt azzal indokolta, hogy vádlottként szerepel az ügyészek tervezett meggyilkolásának ügyében. A Kuciak-gyilkosság ügyében a bíróság korábban már jogerősen 25 év szabadságvesztésre ítélte. Marček emellett azzal is indokolta a vallomás megtagadását, hogy rokoni kapcsolatban áll Szabó Tamással, továbbá az eltelt idő miatt ellentmondások merülhetnek fel a korábbi vallomásaival.


(Aktuality.sk/TASR/para)