„Annál rosszabban, ahogy a Smer csinálta, úgysem lehet” - az EU-tól kapott 43 milliárd euróról folyt a vita

2020. július 27. - 12:30 | Belföld

A beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes, Veronika Remišová (Za ľudí), valamint Ladislav Kamenický (Smer-SD) parlamenti képviselő volt a TVnoviny.sk Na telo plus című vasárnapi műsorának vendége.

„Annál rosszabban, ahogy a Smer csinálta, úgysem lehet” - az EU-tól kapott 43 milliárd euróról folyt a vita
Fotó: tvnoviny.sk

Amennyiben a Za ľudí jelenlegi alelnöke, Veronika Remišová Andrej Kiska távozása után nem kerül a párt élére, ismét az alelnöki pozíciót célozza meg.

Remišová nem gondolja úgy, hogy a Za ľudínak annyira liberálisnak kellene lennie, amennyire azt a másik elnökjelölt, Miroslav Kollár szeretné. „Nem szükséges lemásolni a Progresszív Szlovákiát vagy az SaS-t” – húzta alá.

A műsor másik vendége a Smer-SD képviselője, Ladislav Kamenický volt, aki szerint a pártjának van esélye arra, hogy a mostaninál erősebb legyen.

Peter Pellegrini és a többi smeres politikus csoportjának távozásával kapcsolatban megjegyezte, céljuk az, hogy megerősödjenek és elégedett az új emberekkel, akik helyükre érkeznek. „Új arcokra van szükségünk. Tehetségeknek kell lenniük nemcsak a politika, hanem a szakmaiság terén is."

Azzal kapcsolatban, hogy Szlovákia a következő hét évben 43,8 milliárd eurót kap az EU-s keretköltségvetéséből, valamint a helyreállítási csomagból, Remišová megígérte, hogy az összeget transzparens módon, tisztességesen és korrupció mentesen fogják felhasználni. „Annál rosszabban, ahogy a Smer-SD tette, úgysem lehet” – szúrta oda.

A beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes szerint a pénzt három részre kellene felosztani: egyik részből kifizetnék a korábbi adósságokat, a másikból az aktuális kiadásokat fedeznék, a harmadik pedig a jövőbeli kihívásokra vonatkozna, hogy az ország minél inkább fejlődni tudjon.

Kamenický szerint az aktuális kormány „dilettantizmusa és amatőrizmusa” miatt nem sikerül majd az összes pénzt felhasználni. „A koronaválság által gödörbe kerültünk, amelyből először ki kell másznunk” – hangsúlyozta.


(TASR)