Annyira nem dugiáru a szájmaszk, hogy már automatából is vehetünk

2020. május 5. - 17:26 | Régió

Már nem hiánycikk a szájmaszk. Önkéntesek, intézmények, civil szervezetek és önkormányzatok is dolgoznak azon, hogy mindenhol hozzáférhető legyen. Sikerült ellátni az egészségügyi dolgozókat, a szociális intézményeket és más, a frontvonalban dolgozó alkalmazottakat, jelenleg pedig már szinte mindenhol kapható szájmaszk.

Annyira nem dugiáru a szájmaszk, hogy már automatából is vehetünk
Illusztráció

Nyitrán már automatából is lehet maszkot vásárolni. Egyet a sétálóutcán, a könyvesbolt előtt helyeztek el, egy másikat a bevásárlóközpontban, egyet pedig a városi piacon. „Ezek az automatákat elsősorban azoknak tehetnek jó szolgálatot, akik nem tudják maguk megvarrni a szájmaszkot. Az automata használata egyszerű, akárcsak az édesség-, vagy az italautomatáké. A szükséges összeg bedobása után a berendezés kiadja a maszkot" - mondta Tomáš Holúbek, a Nyitrai Városi Hivatal szóvivője.

Vágsellyén is üzemelnek már automaták. Egyet közvetlenül a városháza főbejárata előtt helyeztek el. „Különféle méretű maszkok, védőkesztyű, fertőtlenítőszerek és kézkrém is vásárolható az automatából" - mondta Dajana Hanesová, a városi hivatal munkatársa, és hozzátette, Vágvecse (Veča) városrészben, a városi rendőrség épülete előtt is elhelyeztek egy automatát.

TASR