Anthony Joshua kiütéssel védte meg világbajnoki öveit (videó)

A brit nehézsúlyú profi ökölvívó Anthony Joshua megvédte négy világbajnoki övét, miután szombat este a Wembley Stadionban legyőzte az orosz Alekszandr Povetkint.

A 39 éves orosz bokszoló a Boksz Világszövetség (WBA) kötelező kihívójaként szerzett jogot a Joshua elleni összecsapásra, amelyen bátran kezdett, és a 2. menetben eltörte a címvédő orrát. Povetkin a folytatásban sokáig jól tartotta magát, de Joshua egyre inkább magára talált, a 7. menetben pedig kiütötte riválisát, akit a második kiszámolásnál leléptetett a bíró.

A 28 éves Joshua - London ötkarikás aranyérmese - így a WBA világbajnoki öve mellett megtartotta címét a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF), a Boksz Világszervezeténél (WBO), valamint a Nemzetközi Bokszszervezeténél (IBO), és hibátlan profi mérlegét 22 győzelemre módosította, amelyből immár a 21. ért véget idő előtt (K.O./T.K.O.).

Povetkin - aki az amatőrök között 2004-ben, Athénban volt olimpiai bajnok - a 36. profi mérkőzésén (34 győzelem, 25 K.O./T.K.O.) a második vereségét szenvedte el.

Az már a találkozó előtt, annak végeredményétől függetlenül biztos volt, hogy Joshua jövő áprilisban is visszatér a Wembleybe, valószínűleg a WBC övét birtokló amerikai Deontay Wilderrel csaphat össze címegyesítő találkozón.

MTI