Antifasiszta bőrbe bújva

Ardamica Zorán | 2022. augusztus 26. - 17:32 | Vélemény

Mivel a tervezett négypárti egyeztetést a jövőtlen koalíció jövőjéről áttették 13 óráról 16 órára, a fasiszták e szöveg írásának pillanatában még nem részei a kormánynak.

Antifasiszta bőrbe bújva
Az egyik közös fotón mintha a Republika (poszt-Kotlebáék) párt Peter Marčekje lenne látható a piros pólóban - Facebook

De:

Nem kell elhamarkodni az örömöt. A putyinista, éjjel farkaskodó orosz(-szlovák) motoros banda épp nincs kéznél, hát akadt egy másik, a Motorkári Slovenska - Brat za Brata polgári társulás, amely jobb híján a felszabadítókra hivatkozva idén riogatja a nagyérdeműt. Szabadságfutamnak nevezik az akciót, amellyel a másik rossz hírű banda rendezvényét helyettesítik.

Persze, szépen van a dolog csomagolva, mert hiszen a fasisztákat leverő felszabadítókra emlékezni minden logika szerint nem lehet fasiszta gesztus. Csakhogy tessék kérem odatévedni az orosz nagykövetség facebook oldalára, világos lesz, hogy Putyin fasiszta rendszerének nagykövete nem bratyizna velük sem a szövegeiben, sem a Slavín emlékműnél, ha szerinte nem felelnének meg a „bratok” a putyini fasiszta testvériség eszméjének. Főleg nem olyankor, amikor orosz állampolgárok egy-egy szmájliért vagy más emotikon, rövid komment miatt nem csupán hatalmas pénzbírságot, hanem börtönt is kapnak napra nap.

Egyébként az egyik közös fotón mintha a Republika (poszt-Kotlebáék) párt Peter Marčekje lenne látható a piros pólóban, de ha káprázna a szemem a FB-os felbontástól, akkor vannak arra hivatott szervek, hogy ezt megállapítsák…

Ezt ajánlanánk tehát az elhárítás és a rendőrség szíves figyelmébe (mert Kotlebáék nem feloszlatása ne zavarja össze őket, az a főügyész ügye…). Miképpen azt is, hogy ha itt van valami valós kapcsolat Uhrík Republikája felé és nemcsak valaminek látszik valaki, akkor kérdés, nem az éppen kormányba igyekvő Uhríkék pártjával kellene-e foglalkozni… Már, ami a feloszlatást meg a törvény által tiltott ideológia terjesztését illeti.

Amíg a ma délutáni koalabanzáj elkezdődik, elevenítsük fel a báránybőrbe bújt farkasról szóló ismereteinket, lehet, hogy már este megint szükségünk lesz rájuk.